számviteli törvény

adózás, jogszabály módosítás, könyvelés, számvitel, számviteli törvény

Másképp kell elszámolni a támogatásokkal

piacesprofit.hu

2016. június 16.-án új számviteli törvényi előírások léptek hatályba, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényt az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvénnyel módosították. A változások között vannak olyan új előírások, melyeket már a 2016. évben induló üzleti évről készített beszámolóra is alkalmazhatóak.

Tovább olvasom »
adóbírság, adóhiány, adótörvény, adózás, ifrs, könyvvizsgálat, nav, számvitel, számviteli politika, számviteli törvény, veszteségelhatárolás

Olyanért is büntet a NAV, amit a könyvvizsgáló elfogad

piacesprofit.hu

Sok esetben kellemetlen meglepetés érheti a gyanútlan adózót, ha a vállalkozás számviteli politikájának megfelelően elszámolt valamit, az adóhatóság ugyanakkor nem engedi meg annak hatását szerepeltetni az adóbevallásban. Jelentős adóbírság lehet az ügy vége, hívja fel a figyelmet a Jalsovszky ügyvédi iroda szakértője.

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, leltár, számviteli törvény

Így lesz gördülékenyebb a leltározás

piacesprofit.hu

A leltározással kapcsolatos törvényi (2000. évi C. törvény a számvitelről) kötelezettségeinknek kétféle módon tehetünk eleget: vagy egyeztetéssel (analitikák és főkönyv), vagy mennyiségi felvétellel. A momentin szakértői mutatnak irányt és adnak reményt a mennyiségi felvétellel történő leltárfelvétel útvesztőiben, hogy a következő leltáresemény gördülékenyebben menjen végbe.

Tovább olvasom »
jogszabály változás, könyvelés, osztalék, osztalékfizetés, számvitel, számviteli törvény

Olcsóbban, egyszerűbben megúszhatjuk az új számviteli szabályokkal

piacesprofit.hu

2016. január 1-jén életbe lép az új számviteli törvény, amely az értékhatár-módosításokon és adminisztrációs könnyítésen túl az osztalékfizetéssel kapcsolatban is jelentős változtatást tartalmaz. Az új szabályozást érdemes már most alaposan átnézni, hiszen a negatív eredménytartalékkal rendelkező cégek nem tudnak majd osztalékot fizetni a 2016. év adózott eredményéből.

Tovább olvasom »
adózás 2016, mérleg, osztalék, számvitel, számviteli törvény

Jelentősen változik jövőre a számviteli törvény

piacesprofit.hu

A módosított törvény hatályba lépésére 2016. január elsején kezdődő üzleti évtől számíthatunk. A legfontosabb változások között említhetjük a mérleg- és az eredménykimutatás szerkezetének változását, a rendkívüli tételek törlését, és az osztalékfizetéssel kapcsolatos elszámolások szabályainak módosulását is – írja az RSM DTM hírlevele.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, jogszabályváltozás, lízing, számvitel, számviteli törvény, új Ptk.

Vigyázat! Számviteli csapda az új Ptk.-ban!

piacesprofit.hu

A jövő héttől változik a tartós bérletre vonatkozó szabályozás, ami sok ezer cég számviteli gyakorlatát érinti. Az új szabályozás bizonyos feltételek teljesülése esetén pénzügyi lízinggé minősít egyébként határozott időre szóló bérleti konstrukciókat – hívja fel a figyelmet a MAZARS.

Tovább olvasom »
behajtás, könyvelés, számvitel, számviteli törvény, transzferár, új Ptk.

Így változtak a könyvelési szabályok

piacesprofit.hu

A vállalatok számára új lehetőséget kínál a 2014 januárjától módosult számviteli törvény. E mellett az életbe lépő szigorító szabályozások átláthatóbbá teszik a cégek működését, és segítik a transzparenciát – mondta Barabás Csaba, az EY Nemzeti számviteli szakértője.

Tovább olvasom »