számlázó program

adózás, online számla, számlázó program, szankció

Fél év maradt az online számla-adatszolgáltatás bevezetésére

piacesprofit.hu

Már csak alig több, mint fél év felkészülési idő maradt az online számla-adatszolgáltatás bevezetésére. Feladatok pedig nemcsak a számlázó szoftvert fejlesztő cégekre várnak ezzel kapcsolatban, hanem minden vállalkozásra, aki ügyvitelét, adókezelését, saját fejlesztésű számlázási rendszerét az új szabályokhoz kívánja igazítani – olvasható a LeitnerLeitner szakmai blogján.

Tovább olvasom »
nav, NAV online számla, online számla, számlázó program, tesztrendszer

Második fokozatba kapcsol az Online Számla rendszer

piacesprofit.hu

Már elérhető a NAV Online Számla tesztrendszere, amelynek segítségével a számlázó programokat fejlesztő cégek, szoftverfejlesztők tesztelhetik alkalmazásaikat. Használatához regisztráció szükséges, amit követően első lépésben a számlaadatok beküldésének tesztelésére nyílik lehetőség. A fejlesztések elvégzéséhez szükséges műszaki leírások angol és magyar nyelven is elérhetők a rendszer weboldalán. A fejlesztőknek szükséges regisztrálni és tesztelni, annak érdekében, hogy 2018. július 1-re az általuk fejlesztett számlázó program megfeleljen az előírt adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Tovább olvasom »
határidő, nav, online számlázás, számlázó program

Egy év múlva mindent lát a NAV

piacesprofit.hu

Egy évük van a cégeknek számlázóprogramjaik online bekötésére. Jövő év július elsejétől a programoknak képeseknek kell lenniük a százezer forint feletti áfát tartalmazó számlák adatait elektronikus úton elküldeni az adóhatóságnak. Korábbi tervek szerint már idén júliusban kellett volna a vállalkozásoknak számlázóprogramjaikat beköttetniük az adóhivatalhoz.

Tovább olvasom »
adózás, nav, számlázó program

2017-től jöhet a központi e-számla?

piacesprofit.hu

Nemrég nyilvánosságra került azon kormányzati szándék, hogy az adóalanyok közötti ügyletekről készített, 100 ezer forint áfa tartalmat meghaladó számlák esetében, a pénztárgépekhez hasonlóan, az adóhatóság azonnali online adatot fog kérni a számla kiállítójától. Az intézkedés bevezetésének pontos időpontja nem ismert, azonban egy-két éven belül sor kerülne rá. Az intézkedés minden magyar gazdálkodót érinteni fogja.

Tovább olvasom »
adózás, jogszabály módosítás, számlázó program

Erre kell ügyelni a számlázó programoknál

piacesprofit.hu

2016. január 1-jétől új funkcióval kell bővíteni a számlázó programokat, valamint az időszaki elszámolású ügyletek új szabályozásával érintett adózók számára is szükségesek lehetnek fejlesztések. Most még van idő az ezekkel kapcsolatos felkészülésre és tesztelésre, ne hagyjuk őket az utolsó pillanatra – figyelmeztet a Mazars.

Tovább olvasom »
e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, számlázás, számlázó program

Számlázó programot keres? Segítünk választani!

piacesprofit.hu

Általános tapasztalat, hogy a cégek többségének problémát jelent a számlázási folyamatok kezelése, a számlák kiállítása, ami akár a cég összes pénzügyi folyamatára kihatással lehet. Az esetek többségében ezek a problémák megelőzhetőek a számlázó program helyes kiválasztásával. Ebben segít szakértőnk!

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, adózás, nav, számlázó program

Péntekig jelenteni kell!

piacesprofit.hu

Aki számlázó programot használ – és továbbra is szeretné azt használni – annak november 15-ig be kell jelentenie az adóhatóságnak a programmal kapcsolatos számos részletet, adatot. Összegyűjtöttük, mire kell ügyelni a bejelentésnél!

Tovább olvasom »