szállítói hitelezés

cégjog, cégtörlések, felszámolás, gazdasági válság, kényszertörlés, szállítói hitelezés, végelszámolás, versenyképesség

Óvodáskorú a magyar cégvilág

piacesprofit.hu

A Lehman Brothers csődje óta eltelt hat évben összesen 184 982 hazai cég dobta be a törölközőt, helyükre viszont 286 249 új társaság lépett. Alaposan megfiatalodott tehát a hazai cégvilág, a vállalkozások mintegy fele hatévesnél nem idősebb.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, késedelmes fizetés, szállítói hitelezés

Nyugaton sem fenékig tejfel a cégek élete

piacesprofit.hu

A számlák fizetésében és behajtásában fegyelmezettebbek, üzleti partnereik kiválasztásakor pedig körültekintőbbek lettek a nyugat-európai cégek, jelentősen javult az általános fizetési morál. Azonban továbbra sem árt az óvatosság a cégek részéről, hiszen a 2014-re várt alacsony mértékű nyugat-európai gazdasági fellendülés gyenge lábakon áll, a túlzott kockázatvállalás pedig csődhullámot idézhet elő.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, szállítói hitelezés, számlafizetés

Hamarabb fizetnek a cégek

piacesprofit.hu

Általánosságban elmondható, hogy javul a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, de még így sem árt az óvatosság, mivel késés esetén átlagosan 45 napot kell várnia egy számlakibocsátónak, mire a pénzéhez jut.

Tovább olvasom »
késedelmes fizetés, lánctartozás, szállítói hitelezés

Még mindig a késve fizetés a legnagyobb gond

piacesprofit.hu

A késedelmes fizetésekből adódó pénzügyi nehézségek a mai napig valós fenyegetést jelentenek a vállalkozások versenyképességére. A csökkenő bevételek és az egyre gyakoribb likviditási problémák mellett még a jól teljesítő vállalkozások számára is nehéz a növekedés. A fejlesztések hiánya miatt gyakori a munkaerő leépítés és a létszámbővítés elhalasztása.

Tovább olvasom »
adótartozás, cash flow, hiteltörlesztés, késedelmes fizetés, pénzügyi tervezés, szállítói hitelezés

Ha fizetni kéne, de nincs miből

piacesprofit.hu

A mai gazdasági helyzetben bárkivel megeshet, hogy valamit nem tud határidőre kifizetni. A megoldáshoz viszont fontos, ne várjuk, hogy maguktól rendeződnek a dolgok! Szakértőnk, Vuray György segít, mit tegyünk ha a NAV-nak, egy szállítónak vagy a banknak tartozunk.

Tovább olvasom »
szállítói hitelezés, ügyvezetői felelősség, új Ptk.

Jövő héttől nem jó ötlet késve fizetni!

piacesprofit.hu

Az új Ptk. hatálybalépése után jelentős kockázatot vállalnak azok a magyar cégvezetők, akik forgalmuk nagy részét utólagos fizetéssel, hosszú fizetési határidőkkel bonyolítják. A tavaly uniós rekordot döntő hazai szállítói hitelezési arány miatt 2014-ben felértékelődik a naprakész céginformáció, a hitelbiztosítás és a professzionális követeléskezelés szerepe a magyar kkv-k között.

Tovább olvasom »