szálláshelyek

belföldi turizmus, szálláshelyek, turizmus

Szépen nőtt a belföldi turizmus: közel 10 százalék a bővülés

piacesprofit.hu

Mintegy 10 százalékkal nőtt a belföldi turizmus forgalma 2018-ban. Az 1-2 éjszakás foglalás volt továbbra is a sláger, utazásaink alkalmával jellemzően apartmanban, vendégházban vagy panzióban hajtottuk álomra a fejünket a Szallas.hu statisztikái szerint. Átlagosan 46 830 forintot fizettünk alkalmanként. Budapesten kívül Siófok, Eger és Hajdúszoboszló a legkeresettebb úti célok.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, fejlesztés, Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukció, kkv pályázatok, szálláshelyek, turizmus, uniós források, vendéglátás

Desztinációs szemlélet kell a fejlesztésekben

kfarkas

Újabb kiemelt turisztikai régiók kijelölésére kerülhet sor – árulta el a Piac & Profitnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője. A szakember arra számít, hogy ebben az évben is folytatódik a fellendülés az ágazatban, és ideje, hogy a fellendülésből a vidék is nagyobb mértékben részesüljön.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, béremelés, munkaerőhiány, szálláshelyek, turizmus

Attrakciók kellenek

kfarkas

Minden eddiginél jobb évet zárhat a magyar turizmus, akár a vendégéjszakák számát, akár az árbevételt tekintjük, azonban már most komoly gond van az ágazatban: szakmánként több ezer munkavállaló hiányzik. Ezt a helyzetet azonnal kezelni kell – mondta lapunknak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, akivel az ágazat előtt álló lehetőségekről, kihívásokról, és tennivalókról beszélgettünk.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, szálláshelyek, turizmus

Rekordokat dönt a belföldi turizmus

piacesprofit.hu

Az idén immár 4 naposra nyúló húsvétnak köszönhetően a várakozásokat is felülmúló mértékben bővült a II. negyedévben a belföldi turizmus: a Szállás.hu szerint mintegy 15 százalékos volt a növekedés, a legtöbb vendéggel Budapest, Siófok és Eger büszkélkedhetett.

Tovább olvasom »
belföldi utazás, mobil internet, online foglalás, szállásfoglalás, szálláshelyek, utazás

Minden negyedik magyar mobilról foglal szállást

piacesprofit.hu

Míg a mobilról érkező foglalások aránya tavaly 17%-ot tett ki az Utazok.hu cégcsoport felhasználói között, ez az arány idén 26%-ra emelkedett. A vártnál is magasabb, 50%-os emelkedésből következik, hogy már minden negyedik felhasználó mobilról intézi a szállásfoglalást. A legmagasabb növekedés a 25-34 éves korosztályban következett be, itt egy év alatt 85%-kal nőtt a mobilfoglalások aránya.

Tovább olvasom »
szálláshelyek, szilveszter, turizmus

Ha szilveszter, akkor Budapest

piacesprofit.hu

A magyar főváros a 12. helyen szerepel a legkeresettebb európai városok listáján szilveszterkor. A Trivagio felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok a négycsillagos hoteleket keresik legnagyobb arányban az év utolsó bulijához, a wellness hotelek dugig lesznek.

Tovább olvasom »
jogdíj, szálláshelyek, szellemi tulajdon, turizmus

Olcsóbb lehet a zene a hotelekben

piacesprofit.hu

Az adott szállodai csillagkategória előző évi szobakihasználtsági adatait is figyelembe vevő zenei jogdíjtarifa-számítást alkalmaz az Artisjus 2017-ben. A közös jogkezelő ezenkívül több területen egyszerűsít, illetve csökkenti a díjtételeket: például jelentősen nő az új zenefelhasználók belépő kedvezménye.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, luxus, szálláshelyek, turizmus, utazásszervezés

Mit várnak 2017-től a luxusturisták?

piacesprofit.hu

Az esernyővel hadonászó idegenvezetős, savanyú utazásoknak vége. A luxusturisták egzotikus kalandokat, kényelmes, zökkenőmentes ügyintézést várnak. Ezek azok a trendek, amelyekre a szállodásoknak figyelniük kell, ha több felső kategóriás utazót szeretnének.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, airbnb, közösségi gazdaság, szálláshelyek, turizmus

Egyre nagyobbat harap a magyar tortából az Airbnb

piacesprofit.hu

A statisztikai adatok és elemzések – közte a KSH adatai és az MSZÉSZ éves jelentései alapján a közösségi szálláshely-szolgáltatás egyre jelentősebb szeletet hasít ki a turisztikai piacból: 2010 és 2015 között a budapesti, ilyen jellegű kapacitás megduplázódott, míg az Airbnb felületén „átmenő” vendégforgalom közel 6-szorosára nőtt. Ezzel szemben a szállodai kereslet „csak” 40%-kal nőtt.

Tovább olvasom »
airbnb, megosztás gazdasága, sharing economy, szálláshelyek, turizmus

Keményen oltja az airbnbzőket Velence

piacesprofit.hu

Meglehetősen durva szövegű plakátokon hívják fel a turisták figyelmét Velencében arra, hogy milyen rossz hatással van az Airbnb és az ahhoz hasonló oldalak a város életére. “Érezd jól magad a valaha volt otthonainkban” – fogalmaz többek között az üzenet.

Tovább olvasom »