szakmai gyakorlat

felsőoktatás, pályázat, szakmai gyakorlat

Havi 300 ezer ösztöndíj és külföldi szakmai gyakorlat

piacesprofit.hu

Te is találkoztál már olyan álláshirdetéssel, ahol szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdőket kerestek? Az elképzelés nem teljesen irreális, hiszen az egyetemi évek alatt is szerezhetsz munkatapasztalatot: gyakornokként. Ráadásul ezt külföldön is megteheted, így közben világot láthatsz, nyelvet tanulhatsz, és még ösztöndíjat is kaphatsz mindehhez.

Tovább olvasom »
állami támogatás, atipikus foglalkoztatás, diákmunka, szakmai gyakorlat

300 millióval több jut diákmunkára

piacesprofit.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 300 millió forinttal 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget. Az idén rendelkezésre álló összegből nagyjából 25-30 ezer diáknak tudnak munkát biztosítani a nyári időszakban. A program emellett lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítéséhez is.

Tovább olvasom »
gyakornoki program, szakmai gyakorlat, uniós források, uniós pénzek

1,2 milliárd gyakornokokra

PP/MTI

Mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert 178 mikro-, kis- és középvállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályakezdők támogatását célzó gyakornoki programjának keretében.

Tovább olvasom »
atipikus foglalkoztatás, gyakornoki program, kkv pályázatok, költségcsökkentés, pénzszerzés, szakmai gyakorlat, uniós források, uniós pénzek

Mától lehet pénzt kapni a gyakornokok után

PP/MTI

Augusztus elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a gyakornoki programban pályakezdők támogatására. A vállalkozások 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között adhatják be támogatási kérelmüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent “Gyakornoki program pályakezdők támogatására” felhívásra.

Tovább olvasom »
adózás, diákmunka, szakmai gyakorlat, szolgálati idő

Diákmunkából is lesz nyugdíj

piacesprofit.hu

Hamarosan itt a vakáció, és a diákok már keresik a munkalehetőségeket, ahol néhány hetet, vagy hónapot eltölthetnek. A munkáltatóknak azonban fontos észben tartani, nem mindegy, hány éves tanulót vesznek fel – figyelmeztet a szakértő.

Tovább olvasom »
diákmunka, jogszabály módosítás, szakmai gyakorlat

A nyáron még a régi szabályok élnek a diákmunkára

piacesprofit.hu

Megjelent a Magyar Közlönyben a szövetkezetekről szóló törvény módosítása, amely az iskolaszövetkezetek működését és a diákok munkavégzését, illetve gyakorlatát szabályozza, azonban a törvény szeptember első napján lép hatályba, így a nyári diákmunkákat az új szabályozás semmilyen szempontból nem érinti.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor