s&p

ipar, károsanyag-kibocsátás, környezetszennyezés, légszennyezés, s&p, szén-dioxid, szén-dioxid kibocsátás, tőzsde, üvegházgáz

Itt van a karbonárral igazított tőzsdeindex

Kriston László

A S&P Dow Jones olyan indexeket indít, melyek a 2030-ra prognosztizált karbonárfolyamot bekalkulálják a cégek teljesítményébe, s ezzel együtt a várható árfolyamába is. A légszennyezés megfizettetésével mint költségtétellel terhelve máshogy fog kinézni sok-sok multi piaci kapitalizációja.

Tovább olvasom »
2012, előrejelzés 2012, eu, eurókötvény, imf, leminősítés, s&p

Gyászos kilátások, a válság veszélyesebb, mint valaha

PP/MTI

Az európai kilátások gyászosak, az Európára és a világgazdaságra ható kockázatok magasak – mondta hétfőn David Lipton, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgató-helyettese. Az IMF korábban figyelmeztetett arra, hogy a világgazdasági válság veszélyes új szakaszába lépett. Lipton most azt mondta: ez a szakasz már nem új, de veszélyesebb, mint valaha, a szeptemberben azonosított negatív irányú kockázatok megvalósultak. A hét végén kilenc eurótagállamot leminősítő Standard & Poor’s szerint az európai döntéshozók „nem diagnosztizálták helyesen” a válság okait.

Tovább olvasom »
s&p, tőzsde, usa

Hatalmasat zuhantunk tegnap

Erste-elemzés

 Az S&P negatív kilátásra helyezte az USA AAA hitelbesorolását, zuhantak a tőzsdék. Esett az olaj, emelkedett az arany ára. Veszteségben a távol-keleti indexek. Hatalmasat erősödött a dollár, gyengült a forint. Ma az árfolyamok emelkedésére számítunk.

Tovább olvasom »
s&p, tőzsde, usa

Sorra dőlnek meg a csúcsok

Erste-elemzés

Sorra dőlnek meg a csúcsok az amerikai részvénypiacon, az S&P 1.332 ponton, mintegy 32 hónapos csúcson tartózkodik. Az index lassú víz partot mos alapon emelkedik már augusztus óta, miközben minimális korrekciót mutatott csak eddig.

Tovább olvasom »
gazdaságpolitika, hitelminősítés, s&p

“Bóvli”-szint közelében maradnak a magyar papírok

PP/MTI

Megerősítette szerdán Magyarország adósosztályzatait a Standard & Poor’s hitelminősítő, változatlan negatív kilátással. A cég közölte ugyanakkor, hogy véleménye szerint a magyar államháztartási hiány csökkentésére tervezett kormányzati intézkedések – főleg a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos tervek – “nem javítják” a közfinanszírozási helyzet fenntarthatóságát.

Tovább olvasom »
hitelminősítés, s&p, új kormány

Magyarország lehet a legnagyobb “bukott angyal”

MTI

Magyarország a “bukott angyallá” válástól – vagyis a befektetésre ajánlott osztályzat elvesztésétől – fenyegetett legnagyobb egyéni adós az érintett adósságállomány alapján a Standard & Poor’s által kockázati besorolással ellátott kereskedelmi és szuverén adósok között – áll a világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítőjének Londonban hétvégén kiadott havi összesítésében.

Tovább olvasom »
budapest, s&p

Stabil kilátások Budapest előtt

PP/MTI

Nem változtatott a magyar főváros eddigi adóskockázati besorolásán legfrissebb értékelésében a Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő intézet, vagyis megerősítette a fővárosnak a – magyar államéval azonos – korábbi BBB/A3 minősítését, stabil kilátással – közölte a főpolgármesteri kabinet hétfői ülése után Nyáry Krisztián kommunikációs igazgató.

Tovább olvasom »
bank, Moody's, s&p, válság

Magyar bankok: negatív kilátással

PP/MTI

A magyar szuverén adósosztályzat és emiatt az OTP-csoport besorolásainak múlt heti rontására tekintettel további magyar bankokat minősített le hétfőn a Standard & Poor’s, azokra a hatásokra hivatkozva, amelyeket szerinte a magyar gazdasági visszaesés gyakorol a pénzintézetekre. A magyar jegybank (MNB) ugyanaznap közzétett értékelése szerint viszont a magyar bankrendszer biztonságos működését számos tényező támasztja alá.

Tovább olvasom »
fitch, közép-kelet-európa, Moody's, s&p, válság

A kommunizmus óta nem volt ilyen

PP/MTI

A tervgazdaságok csaknem húsz évvel ezelőtti összeomlása óta nem tapasztalt mélységű recessziót él át az idén a tágabb értelemben vett feltörekvő európai térség, amelynek egyes gazdaságaiban kétszámjegyű GDP-visszaesés várható, áll a Fitch Ratings átfogó előrejelzésében.

Tovább olvasom »
magyarország, minősítés, s&p

Itt az újabb pofon Magyarországnak

MTI

A befektetésre ajánlott sáv alsó szélére csökkentette hétfőn Magyarország hosszú futamú szuverén forint- és devizaadósi besorolását az amerikai Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő, arra a véleményére hivatkozva, hogy romlanak a fő költségvetési és gazdasági mutatók, és az IMF és az EU pénzügyi védőprogramja is “véges”.

Tovább olvasom »
leminősítés, magyarország, s&p

Újabb pofont kapott Magyarország

PP/MTI

Visszaminősítette egy fokozattal a magyar szuverén adósosztályzatot hétfőn a Standard & Poor's, arra hivatkozva, hogy a külső pénzügyi-gazdasági környezet romlása “kedvezőtlenül hat” a magyar gazdaságra.

Tovább olvasom »