sör

sör, sörpiac

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi sör

piacesprofit.hu

Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2016-ban az előző évhez képest. A minőségi főzetek világszerte egyre népszerűbbek, amire a hazai sörpiac is reagál: újabb és újabb gyártók bővítik a kínálatukat prémium vagy szuperprémium kategóriájú sörökkel.

Tovább olvasom »
cégvilág, kisüzemi sör, sör

Sörfőzdék: vannak a kicsik, meg a nagyok

piacesprofit.hu

A hazai sörgyártás bevételei egyenletesen növekedtek az elmúlt 3 évben, de a piaci szereplők közül rendkívüli módon hiányoznak a középes méretű üzemek. Kisüzemek viszont sorra nyílnak, ami azt jelzi, hogy még most is sokan látnak fantáziát a kisüzemi sörfőzésben.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, sör

Sörből és adóból is több folyt tavaly

piacesprofit.hu

2015-ben 4%-kal növekedett a söripar hazai értékesítése. Tovább nyílt a sörpiaci olló. Erősödött a prémium és szuper prémium sörök forgalma, ugyanakkor folytatódott az olcsó, gazdaságos árkategóriájú sörök térnyerése. Hét százalékkal nőtt a söripar adó és járulékbefizetése, amely meghaladta a 71 milliárd forintot.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, gasztronómia, sör

Megindult a sörszezon

piacesprofit.hu

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya.

Tovább olvasom »
piac, sör

Nap nélkül sem borús az összkép a sörösöknél

piacesprofit.hu

2014-ben 2%-kal növekedett a söripar hazai értékesítése. Erősödött a prémium sörök forgalma, ugyanakkor folytatódott a gazdaságos árkategóriájú sörök térnyerése. A Magyar Sörgyártók Szövetsége tagjai tavaly 6,4 milliárd forintot ruháztak be fejlesztésekbe. A közteherviseléshez adók és járulékok formájában több mint 66 milliárd forinttal járultak hozzá a hazai sörgyártók.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, kisüzemi sör, sör

Erősen koncentrált a magyar sörpiac

piacesprofit.hu

Több mint hetven olyan magyarországi vállalkozás van, amely a cégnyilvántartás szerint főtevékenységként végez sörfőzést. A társaságok 2011 óta 120-133 milliárdos összesített árbevételt értek el, ezek túlnyomó többségét a három legnagyobb gyár produkálta.

Tovább olvasom »