segítség

defekt, mobil szerviz, segítség

Ez segít, hogy ne maradj az út szélén

piacesprofit.hu

Amennyiben megtörtént a defekt és van pótkereked, magad is elvégezheted a kerékcserét, majd elgurulsz a legközelebbi gumiszervizbe, ahol megjavítják az abroncsod. Azonban mi a helyzet, ha nincs pótkerék, megfelelő szerszámok és a tapasztalatod is kevés?

Tovább olvasom »
hitel, iskolakezdés, kiadások, segítség

Kiürül a kassza iskolakezdéskor

piacesprofit.hu

Augusztus második felében sokan készülnek az iskolakezdésre. Ez az időszak különösen megterhelő anyagi szempontból, hiszen közel húszezer forint megy el ilyenkor iskoláztatással kapcsolatos költségekre már egy gyerek esetén is. A kiadások finanszírozásában többféle hitelkonstrukció is segítséget nyújthat: mindenkire érvényes megoldás nincs, az igények határozzák meg, hogy melyik közülük a legideálisabb – hívják fel a figyelmet a CIB Bank szakértői.

Tovább olvasom »
biztosítás, nyaralás, segítség

Mi történik, ha út közben lerobban az autó?

piacesprofit.hu

A nyár fele már eltelt, mégis most indul igazán a nyaralási főszezon. A Generali kutatása szerint idén az üdülni vágyók többsége autóval közelíti meg úti célját – külföldi utazás esetén a nyaralók fele, míg ha belföldről van szó, háromnegyedük választja ezt a közlekedési eszközt.

Tovább olvasom »
közlekedésbiztonság, segélyhívás, segítség

Az intelligens rendszerek automatikusan intézik a segélyhívást

piacesprofit.hu

A statisztikák szerint naponta átlagosan mintegy 75 halálos áldozatot követelnek az Európa közútjain előforduló különféle balesetek, ezek jelentős hányada pedig a későn kiérkező segítség miatt következik be. Az EU irányelve alapján 2015-től minden, az Unió területén forgalomba kerülő gépjármű képes lesz automatikus segélykérés leadására annak érdekében, hogy a bajba jutottak a lehető leghamarabb segítséghez jussanak minden esetben, és így elkerülhető legyen a tragédia.

Tovább olvasom »
segély, segítség, társadalom

Ezt a számot hívd, ha baj van

piac-profit.hu

Február 11. az európai segélyhívószám napja. Az európaiak 74 százaléka még mindig nem tudja, hogy milyen számon kérhet segítséget, ha utazása alatt bajba jut valahol az unió területén, mutat rá a hiányosságra egy friss Eurobarométer felmérés. Ezért az Európai Bizottság új népszerűsítő kampányt indít a 112-es hívószám elterjesztésére.

Tovább olvasom »