segély

afrika, agrár, alultáplált, éghajlatváltozás, éhezés, éhínség, élelmiszer, élelmiszerár, elvándorlás, fegyveres konfliktus, gyerek, kílmaváltozás, menekült, mezőgazdaság, migráns, mikrohitel, polgárháború, segély, száhel-övezet, válságzóna

Kitalálnád, hány millióan válhatnak menekültekké fegyveres konfliktus és éhezés miatt?

Kriston László

Több száz millióan már most is képtelenek eltartani magukat, mert megsemmisültek a megélhetésükhöz szükséges eszközök és életkörülmények. A fegyveres konfliktusok és a klímaváltozás miatt földönfutóvá váló tömegek persze Európa felé veszik az irányt. Mi a megoldás? A Humanitárius Kötvények újfajta finanszírozási formát jelenthetnek a válságzónákban élők életkörülményeinek kezelésére és javítására.

Tovább olvasom »
afrika, aszály, éhezés, éhínség, élelmezési világnap, élelmiszer, ensz, klímaváltozás, mélyszegénység, segély, szegénység

20 millióan halhatnak éhen júliusig

KlimaBlogger

A klímaváltozásból eredő aszály, a polgárháborús forrongás és az infláció együtt hozta létre az krízishelyzetet. 1,4 millió gyermek pedig segélyek nélkül nem éli túl az éhínséget. Sokan bármelyik nap éhen halhatnak. Embertömegek rágcsálnak gyökereket és tavirózsákat élelem gyanánt.

Tovább olvasom »
élelmiszer, obama, segély, szegénység, usa

Obama megoldja az éhezés világgondját

Kriston László

A recesszió elvonta a gazdag országok élelmiszersegélyekre fordított pénzeit, az élelmiszerárak növekedése pedig továbbcsökkentette a ráfordított összegek vásárlóerejét. Obama úgy akarná orvosolni a harmadik világbeli éhínséget, hogy az ottani termelőktől szereznék be az alapanyagokat.

Tovább olvasom »
segély, segítség, társadalom

Ezt a számot hívd, ha baj van

piac-profit.hu

Február 11. az európai segélyhívószám napja. Az európaiak 74 százaléka még mindig nem tudja, hogy milyen számon kérhet segítséget, ha utazása alatt bajba jut valahol az unió területén, mutat rá a hiányosságra egy friss Eurobarométer felmérés. Ezért az Európai Bizottság új népszerűsítő kampányt indít a 112-es hívószám elterjesztésére.

Tovább olvasom »
cafeteria, segély, szociális kártya

Kártya véd az uzsorásoktól

piacesprofit.hu

A kormány bejelentés szerint kiemelt feladatként tekint a jövőben az uzsorások elleni fellépésre. A szigorú bűnüldözői fellépés mellett a jelenség visszaszorításának praktikus eszköze lehet a szociális juttatások természetben, kártyára történő utalása. A rendszer előnyei mellett azonban számos kérdést is felvet.

Tovább olvasom »
ensz, klímaharc, segély

Jön a globális klímaadó?

Kriston László

A fejlett országok évi 100 milliárd dolláros klímaalap létrehozását vállalták a Koppenhágai Klímacsúcson 2009-ben. Az alap a klímaváltozás káros hatásait elszenvedőket hivatott segíteni. A vállalás tehát 2020-ig 1000 milliárd dollárt jelent. A cancúni csúcson a 2012-ig tartó periódus finanszírozásáról sikerült csak megállapodni. Miből finanszírozzák hát az évtized klímavédelmét?

Tovább olvasom »
klímaváltozás, segély, természeti katasztrófa

Növekvő ”klímahalálesetek”: 21 000 halott

klímablog

Az idei esztendő első kilenc hónapjában már dupla annyian haltak meg természeti katasztrófákban, mint tavaly egész évben, jelentette ki az Oxfam jótékonysági szervezet. A Cancúni Klímacsúcs nyitására időzített statisztikát jelzésértékűnek szánta a humanitárius szervezet: a klímaváltozást komolyan kell venni. Emberéletekről van szó.

Tovább olvasom »
afrika, élelmiszer, segély, szegénység

Megdöbbentő adatok: itt az éhínség világtérképe!

Kriston László

Elemzők úgy vélik, a gazdasági válság miatt az éhínség felszámolására csak akkor tudnak több pénzt fordítani a deficittel és magas munkanélküliséggel küszködő “gazdag országok”, ha átideologizálják a szegénység leküzdését célzó segélyezést, és a biztonsági kiadások közé csoportosítják. Nézzünk körül a világban, hol a legszörnyűbb az élelmiszerhelyzet? Hol vannak az éhínség veszélyzónái, ahol könnyen táptalajra talál a demagógia és a terrorizmus? Az International Food Policy Research Institute Globális Éhségindexe e szempontból rangsorolja a világ országait.

Tovább olvasom »
ázsia, halál, segély, természeti katasztrófa

Katasztrófa: földrengés, szökőár, vulkánkitörés Indonéziában

klímablog

Rájár a rúd a szigetcsoportokból álló dél-kelet ázsiai országra. Ugyanez a tektonikus törésvonal okozta a 2004. december 26-i cunamit, mely 230 000 emberéletet oltott ki. A múlt héten történt földrengés és az azt követő szökőár több száz emberáldozatot követelt. Eközben heves vulkánkitörés is történt Indonéziában. Mára a régió összes többi vulkánjából megnövekedett aktivitást jelentettek – azok is kitörni készülnek?

Tovább olvasom »
ökológia, segély, természeti katasztrófa

Ilyen is csak Magyarországon történt eddig!

PP/MTI

Egymillió köbméter iszap ömlött ki eddig az ajkai térségben megsérült tározóból és még mindig ömlik a szennyezőanyag, amely több ezer embert, egy 40 négyzetkilométeres területet veszélyeztet – mondta a környezetvédelmi államtitkár kedden Kolontáron. Illés Zoltán szerint ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. A cégvezetés mai helyzetelemzése szerint “a technológiai eljárás gondos betartása mellett sem észlelhette a természeti katasztrófa jeleit, vagy tehetett volna annak elhárítása érdekében.”

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor