sajtó

álhír, figyelemgazdaság, marketing, média, sajtó

Verseny a figyelemért

Zubor Zalán

Gyakori kritika a közösségi médiával kapcsolatban, hogy véleménybuborékba zárják az embereket. Az algoritmusok miatt folyamatosan olyan tartalmakkal találkozunk, mint amilyenekkel kapcsolatban korábban jeleztük: ez nekünk tetszik. Így az algoritmusok elzárnak minket a miénktől különböző véleményektől, folyamatosan csak azt halljuk, amit szeretnénk hallani. A kritika jogos, de csak félig fedi a valóságot.

Tovább olvasom »
kkv marketing, pr, public relations, sajtó

A PR és az eladás – így nyissunk kaput

piacesprofit.hu

Az értékesítési kampányokban is kiválóan használhatjuk a sajtómegjelenéseket. A public relations képes megszólítani potenciális vásárlóinkat, ráadásul kiemel a versenytársak közül. Cikkünkből kiderül, az ún. kapunyitó sajtómegjelenések hogyan támogathatják az értékesítést a B2B ügyfelek megszerzésében.

Tovább olvasom »
brandépítés, kkv marketing, márkaépítés, pr, sajtó

Már a PR sem a régi

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Őrült gyors változás megy végbe a kommunikáció minden területén. A vállalkozások ezernyi lehetőség közül választhatnak, ha láthatóvá szeretnének válni, vagy fent szeretnék tartani kemény munkával elért láthatóságukat. Az elmúlt tíz évben teljes ráncfelvarráson esett át a PR területe is. Merre induljunk, hogy ne vesszünk el az erdőben? Ebben segít nekünk Freund Judit PR-szakértő.

Tovább olvasom »
kkv marketing, marketing tippek, sajtó

Tippek cégünk ismertté tételéhez

piacesprofit.hu

Az induló vagy forráshiánnyal küzdő kisvállalkozások egyik nagy fejfájása, hogyan váljanak ismertté. A sales és marketing mellé kell a csapatba valaki, aki írni is tud. A jó hír: megtanulható. A rossz hír: sokat kell gyakorolni. Elmondjuk, miért érdemes.

Tovább olvasom »
államcsőd, államháztartás, imf, sajtó

IMF: az államcsőd elkerüléséért

PP/MTI

„Aligha járul hozzá a bizalom helyreállításához”, hogy a tárgyalási szándék bejelentése előtt nem tájékoztatták az érintett feleket, írja a The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap európai kiadása, amely hangot adott annak a feltételezésnek, hogy az IMF-fel kapcsolatos magyar bejelentés csupán kísérleti léggömb volt. A külföldi sajtó egyetért abban, hogy a bejelentés az államcsőd elkerülése érdekében történt, abban viszont kételkedik, hogy az IMF ajánlata megfelel majd a magyar kormány eddig követett gazdaságpolitikájának.

Tovább olvasom »