rezsicsökkentés

alternatív, energiaárak, energiahatékonyság, energiaszegénység, rezsi, rezsicsökkentés

Az energiahatékonyság csökkentené igazán a rezsit

piacesprofit.hu

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, felújítás, rezsicsökkentés

Már elmentünk a falig a rezsicsökkentésben

piacesprofit.hu

Megtört a rezsicsökkentés lendülete, a kormány elsődleges céljává az eddigi eredmények megőrzése vált. A villany és gáz ára az EU tagállamai közül már nálunk az egyik legolcsóbb, ezért a rezsicsökkentés tartaléka nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlik.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiapiac, energiaszolgáltató, költségkímélés, rezsicsökkentés, spórolás

Harmadával kevesebbet fizethetnénk – miért nem tesszük?

piacesprofit.hu

A tavalyi világpiaci olajárzuhanás hatására a szabadpiaci energiaszolgáltatási szerződést kötő vállalati fogyasztók jelenleg a földgáz esetében 33, míg a villamos energia esetében csaknem 19 százalékos átlagos költségcsökkenést érhetnek el a következő éves időszakra. Az elérhető megtakarítás mértéke várhatóan jelentős számú új fogyasztót csábít a versenypiacra: eddig ugyanis az erre jogosultak mintegy 40 százaléka még nem váltott kereskedőt működése során.

Tovább olvasom »
előrejelzés 2016, energia, energiaárak, energiaszektor, palagáz, rezsicsökkentés, trend 2016

Energia: ez van, ha elszáll a húzóerő

Sebők Orsolya

Izgalmas évet zárt és izgalmas év elé néz az energiaszektor globálisan és Magyarországon is. Globálisan az alacsony olajár befolyásolja a fogyasztást és az ágazat szereplőinek profitabilitását. A hazai piacon ezen túlmenően a változó szabályozás, az állami jelenlét erősödése és a 2013-ban indított rezsicsökkentés is meghatározza a lehetőségeket.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahatékonyság, rezsicsökkentés

Elment a falig a kormány: már csak így lehet csökkenteni a rezsit

piacesprofit.hu

A gázárak esetében már nincs lehetőség a további rezsicsökkentésre a Magyar Energetikai és Közműhivatal szerint. A már uniós szinten is alacsonynak számító gáz- és áramárak ellenére is százezreket fognak rezsiszámláik kifizetésére költeni a családok az előttünk álló télen. A rezsicsökkentés tartalékai kimerültek, csak az energiahatékonysági beruházások segíthetnek az energiaszámlák további csökkentésében.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, innováció, jövő, k+f, megújuló energia, napenergia, rezsicsökkentés, szilícium-völgy, tesla, zöld energia

Rezsicsökkentés egészen másképp

klímablog

Elon Musk “rezsicsökkentése” 3500 dollárba, vagyis 953 ezer forintba kerül és forradalmasítja a megújuló energiák használatát: a Tesla Energy akkuja háztartások, irodák és a garázsban álló autók ellátására is alkalmas, s segít leválni a központi hálózatról.

Tovább olvasom »
kéményseprő, piacvesztés, rezsicsökkentés

A kémény lesz az új trafik?

Sipa

Állami kézbe kerülnek a lakossági kéményseprések. Úgy döntött a kormány, hogy az eddig száz százalékban a magán szektor által végzett szolgáltatást bevonja a Katasztrófavédelem alá, és ezzel a piac 85 százalékát kiveszi az eddig fő profiljukban kéménysepréssel foglalkozó cégek alól.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2014, cafeteria 2015, rezsicsökkentés

Rezsicsökkentésre megy a cafeteria

Sebők Orsolya

Lassan a kisebb cégek sem engedhetik meg maguknak, hogy mereven elzárkózzanak a juttatások elől, amennyiben szeretnék minőségi, esetleg multinacionális nagyvállalatnál tapasztalatot szerzett tagokkal bővíteni a csapatukat. A dolgozók vándorlásával egyre több álláskeresési interjún merül fel a kérdés, hogy adott cégnél van-e cafeteria, és ha igen, milyen juttatások közül választhatnak a dolgozók.

Tovább olvasom »