részvényes

al gore, befektetés, céges kockázatok, éghajlatváltozás, klímaváltozás, nyílt végű befektetési alap, olajvállalat, részvényes, zöld gazdaság

Jelenteniük kell a vállalatoknak a klímakockázatokat

Kriston László

A világ legnagyobb nyílt végű befektetési alapja bizonyos multinacionális cégeknél a legnagyobb részvényesnek számít. És már penget olyan szólamokat, miszerint a nagyvállalatoknak be kell számolniuk a klímaváltozás üzletmenetükre és nyereségükre gyakorolt kockázatairól. De egyelőre inkább az ideológia szintjén megy a nyomásgyakorlás: ez az alap ugyanis 14 cégnél nem szavazott meg ilyen javaslatot a közgyűlésen.

Tovább olvasom »
adószám, adószámos magánszemély, cégbejegyzés, jogi kisokos, nav, részvényes

Érdemes ellenőriztetni magunkat a NAV-nál

piacesprofit.hu

A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzése előtt érdemes előre tisztázni, hogy a szervezetben érintett személyekkel szemben van-e valamilyen kizárási ok. A kérelem ingyenes, melyet legegyszerűbb elektronikusan eljuttatni a NAV-hoz. 2012-től kérhető előzetesen igazolás arról, hogy az adott személy, vagy cég alkalmas-e arra, hogy egy másik társaságban vezetőként, tagként vagy részvényesként közreműködjön.

Tovább olvasom »
al gore, amerika, befektetés, befektetési alap, dekarbonizáció, divesztíció, donald trump, exxonmobil, fosszilis energiahordozók, intézményes befektető, klímapolitika, nyugdíjalap, olaj, olajvállalat, párizsi klímaegyezmény, részvényes, rex tillerson, szuverén nemzeti vagyonalap, trump, usa, washington

Kiáll a Wall Street is a párizsi klímaegyezmény mellett

KlimaBlogger

2016-ban még nem sikerült keresztülverekedni az ExxonMobil közgyűlésén, hogy a főrészvényesek megköveteljék a cégtől, adjon számot a klímaváltozás üzletvitelt érintő hatásairól. Egy év alatt azonban pálfordulás történt a nagy Wall Street-i alapoknál. Most már elismerik a klímatudatosság fontosságát.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, elemzés, fosszilis energiahordozók, jövő, klímaváltozás, kockázat, multi, olaj, részvényes, tőzsde

Arcul csapta az olajmultit a tőzsdefelügyelet

klímablog

Nem feltétlenül elégségesek az Exxon Mobil azon közlései, amik üzleti tevékenysége klímaváltozásból eredő kockázatairól szólnak. Az amerikai tőzsdefelügyelet arra kötelezte a céget, hogy szavaztassa meg részvényeseivel, szükségük van-e részletesebb ismertetésre. A vállalat vezetése erre önmagától nem volt hajlandó.

Tovább olvasom »
bejelentési kötelezettség, éghajlatváltozás, jövő, klímaváltozás, kockázat, részvényes, tőzsde, transzparencia

Elhallgatják a klímakockázatokat a cégek

klímablog

Szigorúbb jelentéstételi szabályokat irányozott elő a fosszilis szektor szereplőinek 2010 óta az amerikai tőzsdefelügyelet. A részvényesek és a közvélemény felé kötelesek beszámolni az iparágukat érintő kockázatokról, mint amilyen a klímaváltozás. De a hatóság máig nem igazán tartatja be velük az új követelményeket.

Tovább olvasom »