reform

kormányprogram, reform

Folytatja a reformokat a kormány

piacprofit.hu

A kormány reformlépései a magyar gazdaság, a vállalkozások versenyképességét segítik – hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Piac és Profit szaklap közös konferenciáján, Budapesten.

Tovább olvasom »
bürokrácia, cég, gazdaságpolitika, reform

A kormány könnyít az életünkön?

MTI

A kormány jelentős, a vállalkozók életét megkönnyítő adminisztráció-csökkentő lépéseket tervez a strukturális reform részeként – szögezi le a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Tovább olvasom »
imf, reform

Nagy az öröm az IMF háza táján

MTI

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) mélyreható reformjáról állapodtak meg szombaton, kjongdzsui tanácskozásukon a G20 csoport pénzügyi vezetői. Az IMF vezérigazgatója történelminek nevezte az elfogadott átalakítást, – mint mondta, “ez a valaha végrehajtott legnagyobb reform az intézmény igazgatásában” – de más résztvevők is elégedetten nyilatkoztak.

Tovább olvasom »
eu, reform, válság

Ha ez bejön, nem lesz többé válság!

piacprofit.hu

Olyan reformot indítana el az EU, amellyel elkerülhetőek lehetnének a válságok, illetve a tagállamoknak sem kellene súlyos milliárdokat költeniük a helyi bankok megsegítésére. Ennek érdekében az EP képviselők új uniós intézményeket hoznának létre, amelyek képesek a „hatékony cselekvésre”.

Tovább olvasom »
reform, válság, világbank

Mire figyelmeztette Magyarországot a Világbank?

MTI

A Világbank ugyanazt tanácsolja az új magyar kormánynak, mint az előzőnek: hajtsa végre a régóta esedékes reformokat – közölte a washingtoni székhelyű intézmény.  A  régió országainak nincs választása: azonnal kezelniók kell a pénzügyi stabilitási gondokat.

Tovább olvasom »
eu, gyurcsány, reform

MSZP: az EU Gyurcsánytól tanul

MTI

Nem volt hiábavaló a március eleji magyar pénzügyi és banki javaslatcsomag, annak egyre több elemét veszi át az Európai Unió – mondta Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője az EP hétfői strasbourgi plenáris ülésén, napirend előtti felszólalásában.

Tovább olvasom »