recesszió

árnyékbankrendszer, blackrockb, brexit, Christine Lagarde, gazdasági kilátások, gdp, hatalom, kína, kockázat, kormány, közoktatás, lassulás, lg, magyarország, modernizáció, növekedés, profit warning, recesszió, samsung, válság, Vértes András

Mi magunk vagyunk a kockázat

Kriston László

Legalább két éve tart a diskurzus arról, hogy mikor omlik össze az amerikai tőzsde, lassul le Kína gazdasága, és süllyed recesszióba a világgazdaság. A puha vagy kemény landolás esélyeit latolgatták szakemberek a Piac & Profit által rendezett Cégvezetők Csúcstalálkozóján.

Tovább olvasom »
recesszió, tőzsde, túlárazás, válság, warren buffett

Warren Buffett is érzi, hogy újabb válság jön

Kriston László

A 86,7 milliárd dolláros magánvagyonnal rendelkező, hosszú távú befektetésekben utazó Buffett idén nem tudott nagy cégfelvásárlásokat bonyolítani, mert szerinte túl vannak árazva a cégek, a kelleténél magasabbak a részvényárfolyamuk. Márpedig ha az egész mezőny túl van árazva, akkor hamarosan jön a korrekció. A lufi kipukkadása. Csúnyább nevén: az összeomlás.

Tovább olvasom »
előrejelzés, Joachim Fels, PIMCO, recesszió

2020 után akár recesszió is lehet

Zubor Zalán

A két éve hivatalba lépett Trump-kabinet fiskális politikája élénkítette az amerikai gazdaságot és felgyorsította a növekedést. Ez azonban hamarosan problémákat okozhat, mivel már bőven a pozitív konjunktúra végén vagyunk – mondta a Piac&Profitnak Joachim Fels, a PIMCO alapkezelő elemzője. Szerinte 2020 után ennek a következménye a buborék kipukkanása és a 2008-ashoz hasonló recesszió is lehet.

Tovább olvasom »
brexit, gazdasági kilátások, recesszió

Nagy bajba kerülhet a brit gazdaság

piacesprofit.hu

A brit gazdaság több ágazatát súlyosan érintené, ha a brit EU-tagság megszűnéséig London nem tudna átfogó megállapodásra jutni az Európai Unióval a további kapcsolatrendszerről, és ebben az esetben nem lehet kizárni a recesszió lehetőségét sem – áll a Moody’s Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.

Tovább olvasom »
befektetés, kína, recesszió, világgazdaság, világgazdasági kilátások

Nem mindenhol érezhető a bizonytalanság

piacesprofit.hu

A világgazdaságot kisebb sokként érte a kínai gazdaság lassulása, azonban a fejlett régiókban ezzel együtt is a növekedés a meghatározó. Ebben a recessziót követő kilábalási ciklusban jellemzően a fogyasztás erősödése, a nagyobb kiadást igénylő vásárlások dominálnak, ezért most azokra a szektorokra és befektetési lehetőségekre érdemes figyelni, amelyek ezekből profitálnak – mondták el a K&H befektetői klub budapesti rendezvényén a befektetési szakemberek.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, kkv bizalmi index, recesszió

A cégmérettel nő az optimizmus

piacesprofit.hu

Az öt évvel ezelőtt kezdődött gazdasági válság a hazai kis- és középvállalkozások többsége szerint már elérte mélypontját. A cégvezetők legnagyobb arányban a gazdaság hosszú távú stagnálására számítanak, de jelentős részük feltételez már javulást. A válságból való kilábalást illetően az agrárcégek és a középvállalkozások látják legderűsebben a jövőt – derül ki K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból.

Tovább olvasom »