rangsor

innováció, k+f, kísérlet, kutatás-fejlesztés, projekt, rangsor

Mi számít kutatás-fejlesztésnek?

piacesprofit.hu

Sokak szerint Magyarországon nincs érdemi kutatás-fejlesztés és innováció, a magas hozzáadott értékű termékek részaránya túl alacsony. Ha a statisztikákat nézzük, akkor akár még megalapozottnak is tűnhetnek ezek a vélemények, mivel Magyarország az uniós tagországok K+F célú GDP arányos ráfordításairól készült lista végén áll 2000 óta.

Tovább olvasom »
árak, bérek, legdrágább városok, rangsor, svájc

Itthon mennyit kell dolgozni egy BicMacért?

piacesprofit.hu

Zürich a világ legdrágább városa, utána Genf következik. Hongkongban 12 percet kell dolgozni egy BigMac áráért, Nairobiban viszont tízszer annyit, míg egy iPhone X-ért a zürichi 38 órát dolgozik, a kairói ezret… Meglepő adatok az UBS-nek a világ 77 városára kiterjedő felméréséből.

Tovább olvasom »
emissziócsökkentés, karbon, kibocsátás, klímaváltozás, környezeti terhelés, környezetszennyezés, l'oreal, légszennyezés, ökológiai lábnyom, rangsor, renomé, reputáció, szén-dioxid, toplista, unilever, üvegházgáz, víz, vízhasználat, vízlábnyom, zöld vállalat, zöldülés

Ki zöldül a legjobban?

Kriston László

Az élmezőnyben található a Unilever, a L’Oréal, a Danone, a Ford. Légszennyezés, vízhasználat és erdővédelem tekintetében osztályozták a nagyokat. A víz- és energiatakarékosság költségcsökkentő, a zöldülés pedig renomé-erősítő eszköz. Aki nem zöldül, az lemarad és a lúzerek közé kerül, vélik elemzők.

Tovább olvasom »
gazdasági fejlődés, nagyvállalat, rangsor

Egy helyet rontott hazánk a régiós listán

piacesprofit.hu

A tavalyi második helyről a harmadikra csúszott vissza Magyarország a Coface nemzetközi hitelbiztosító Top 500 című kiadványában, amely a kelet-közép-európai térség ötszáz legnagyobb vállalatát állítja sorrendbe. A magyar cégek árbevétele és nettó eredménye is rosszabb a tavalyinál.

Tovább olvasom »
index, innováció, rangsor

Az ön cége innovatív?

piacesprofit.hu

Az üzleti célú innovációk bemutatása, az újításban élenjátó cégek és innovációik elismerése a célja a két hónapja indult Magyar Innovációs Indexnek. A listára egyelőre nyilvános adatok alapján lehet bekerülni.

Tovább olvasom »
energia, rangsor, tőzsde

Az energiacégek a nyerők!

piac-profit.hu

Továbbra is az energiacégek uralják a régió 500 legnagyobb vállalatát rangsoroló, a Deloitte által évente összeállított toplistát. A trend globálisan is igaz, nem véletlenül tartja úgy a befektetési guru, Mark Mobius, hogy a nyersanyagpiacok terén a 21. század két iparági megatrendje, az energia és az olaj, számos vonzó befektetési lehetőséget rejt.

Tovább olvasom »
deloitte, kke, rangsor

Közép-euópai TOP 500: a magyarok kevéssé estek visza

PP/MTI

A magyar vállalatok régiós összehasonlításban nem teljesítettek rosszul a tavalyi válságos évben az árbevételt tekintve, e mutató alapján a hazai cégek esetében jellemzően kisebb volt a visszaesés a régiós átlagnál – áll a Deloitte csütörtökön ismertetett felmérésében, amit a régió 500 legnagyobb vállalatáról készített.

Tovább olvasom »
coface, kkv, rangsor

A magyar cégek krémje

MTI

Egy elemzésből kiderül, hogy a top200 hazai középvállalkozás két év alatt az együttes árbevételét 950 milliárd forintra emelte, azaz megduplázta.

Tovább olvasom »