pszáf

erste, forintárfolyam, matolcsy györgy, mnb, pszáf, tőzsde

Szuperhivatalt hozna össze a kormány Matolcsynak?

piacesprofit.hu

Jól teljesített tegnap a tőzsde és stabil maradt a forint is, azonban ha a sajtóértesülések igazak, a kormány újabb ötlete megingathatja a piacokat. Lehetséges ugyanis, hogy a kormány összevonná az MNB-t és a PSZÁF-ot, így egy újabb szuperhivatal jönne létre, Matolcsy György vezetése alatt.

Tovább olvasom »
bankszektor, hitelintézetek, pszáf

Ennyi lett tavaly a bankok vesztesége

piacesprofit.hu

Gyorsult a hitelintézetek ügyfélhitel állományának csökkenése 2012 decemberében. A 90 napot meghaladóan késedelmes hitelek aránya a IV. negyedév minimálisan csökkent, ez azonban kedvezőtlen decemberi adatok mellett valósult meg. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elemzése szerint.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, pszáf

Melyik a legolcsóbb bankszámla?

piacesprofit.hu

A PSZÁF a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő számlaválasztó programot indított el honlapján. Az interaktív internetes alkalmazás összehasonlíthatóvá teszi a forint folyószámlák, a betéti bankkártyák és a belföldi forint pénzforgalmi műveletek kondícióit, ezzel is segítve a szolgáltatók közötti versenynek az érvényesülését a fogyasztók javára.

Tovább olvasom »
finanszírozás, pszáf, vállalati hitelezés

Ezt tudják a magyar bankok

piacesprofit.hu

A pénzügyi szektor tőke- és likviditási helyzete stabil; a legfőbb kockázatokat a gazdasági növekedés hiánya, a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos bizonytalanság, a jövedelmezőségi problémák, és ebből eredő tőketerhelés jelenti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) novemberi kockázati jelentése szerint.

Tovább olvasom »
független jegybank, jegybank, jegybanktörvény, mnb, pszáf

Még a nyári szület előtt lesz döntés a jegybanktörvényről

piacprofit.hu

Az Országgyűlés elhalasztotta a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását, de még a nyári szünet kezdete, azaz körülbelül július közepe előtt elfogadja. A Ház törölte továbbá a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonásának lehetőségét engedélyező szabályt az alaptörvény átmeneti rendelkezései közül, eleget téve az Európai Bizottság elvárásának.

Tovább olvasom »
gazdaságélénkítés, hitel, mnb, pszáf

Tényleg felpörgeti az MNB a hitelezést?

piacesprofit.hu

A jegybank fedezett forrásnyújtási és jelzálogkötvény-vásárlási programja erősítheti a hitelezést, de az aktivitás élénküléséhez a keresleti oldal bővülése is szükséges. A jelzálogpiac intézményi szerkezeti liberalizálásának nem láthatók az előnyei, a társadalmi költség viszont a piac prudenciális biztonságának lazulása volna a PSZÁF értékelése szerint.

Tovább olvasom »
pénzügy, pszáf, tanácsadás

Bővül az ingyenes pénzügyi tanácsadói szolgálat

piacesprofit.hu

Áprilistól bővülhet a PSZÁF támogatásával működő, a fogyasztók számára ingyenesen elérhető vidéki pénzügyi tanácsadó irodák száma. A PSZÁF az eddigi 8 helyett 11 megyeszékhelyen elérhető pénzügyi tanácsadó irodahálózat kialakítására és működtetésére írt ki közbeszerzési eljárást két éves időtartamra.

Tovább olvasom »
baleseti adó, kötelező, kötelező biztosítás, pszáf

Biztosan lesz díjemelés

Sajtóközlemény

Rekordszámú fogyasztói panaszra számít a biztosítási szakma a baleseti adó miatt növekvő kötelező biztosítási díjak miatt, ezért a PSZÁF-hez fordult. Ugyanis hiába vehető már biztosra az adó és így az emelkedés, az törvénybe csak a kötelező kampány után kerül – így abban a bizonytalanságok miatt még nem szerepel majd. Így az autósok egy része valójában többet fizethet majd, mint amire a kampány alapján számít.

Tovább olvasom »
bankadó, különadó, nyugdíjpénztár, pszáf

PSZÁF: Nem hárították át ügyfelekre bankok a különadót

Sajtóközlemény

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nem veszi saját ténykedése kritikájának, ha a jövőben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) is vizsgálódhat a magán-nyugdíjpénztáraknál – nyilatkozta Binder István, a PSZÁF szóvivője a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának csütörtök este. Binder szerint a KEHI-t helyzetbe hozó javaslat nem szól a banktitok korlátlan feloldásáról. A fogyasztóvédők viszont szerinte megalapozatlanul állítják, hogy a bankok áthárítanák ügyfeleikre a válságadót – ilyesmi eddig biztosan nem történt a PSZÁF tanulmánya szerint.

Tovább olvasom »
biztosítás, kötelező, pszáf

Jövő évi kötelező tarifák: a PSZÁF-nek nem tetszettek

piac-profit.hu

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyolc biztosítóval szemben tett közzé határozatokat a 2010. október 30-án megjelentetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifák kapcsán. Két biztosítónak bírságot kell fizetnie, hét piaci szereplőnek pedig újból közzé is kell tennie díjtarifájának egyes elemeit november 13-án, a díjhirdetésnél igénybe vett két országos napilapban. – írja a hatóság kötleményében.

Tovább olvasom »
hitel, pszáf

Nem minden “hitel” az, aminek látszik

piacprofit.hu

Egyre erőszakosabban szerzik ügyfeleiket az úgynevezett fogyasztói csoportszervező társaságok: miközben hirdetéseikben „pénzt”, „megoldást” kínálnak „BAR listásoknak”, illetve a bankok által elutasított fogyasztóknak, a szolgáltatás szerencsejátékszerű elemeiről nem tájékoztatnak, s a feltüntetett „törlesztő részletek” sem feltétlenül tükrözik a valós helyzetet – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

Tovább olvasom »
autó, biztosítás, kötelező, pszáf

A PSZÁF megunta a biztosítók “díjhirdetési technikáit”

Sajtóközlemény

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 10 pontba foglalta össze azokat az eseteket, melyek az elmúlt évek kampányaiban az autósok szabad biztosítóváltását, illetve a tarifák átláthatóságát nehezítették és jogszerű, kiszámíthatóbb tarifákat követel a biztosítóktól. A Biztosítás.hu frissen kiadott elemzése szerint mindez a verseny tisztaságát segíti majd elő a novemberi kampányban.

Tovább olvasom »