projektmenedzsment

hatékony cégvezetés, projektmenedzser, projektmenedzsment

Hogyan vezessük a jövő projektjeit?

piacesprofit.hu

Két részből álló cikksorozatunk első részében a projektmenedzsment trendekről, illetve a megváltozott igényekről írtunk. A cikksorozat második, befejező részében a jövő sikeres projektmenedzserei által alkalmazandó eszköztárakat, illetve a részükről elvárt szemléletbeli változásokat boncolgatjuk.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, projektmenedzser, projektmenedzsment

Mire számíthatnak a jövő projektvezetői?

piacesprofit.hu

A technológia és a környezet folyamatos változásával a projektek jellemzői és az ezek irányításához elvárt vezetői eszközök, készségek és megközelítések is folyamatosan fejlődnek. Miben áll ez a fejlődés? Milyen eszköztárak segíthetnek a jövő projektjeinek vezetésében? Szakértőnk segítségével két részes cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk válaszokat.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, motiváció, projektmenedzsment

Vadászterület a projektmenedzsmentben

piacesprofit.hu

Vannak, akik évekig tanulják a projektmenedzsmentet, mások alkalom szülte megbízások kapcsán válnak szakemberré. A szakma még 2018-ban sem telített, sőt évről-évre egyre több pozíció nyílik. A jó vezetői készségek itt elengedhetetlenek, de a komplex, rendszerben való gondolkodásmód és a hatékony időmenedzsment ugyanolyan fontos, mint a jól megválasztott humánerőforrás.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, innováció, iparjogvédelem, k+f pályázatok, kkv, kutatásfejlesztés, projektmenedzsment

Diadalív vagy síremlék?

Szeicz András

A kkv-k jelentős része folytat valamilyen kutatás-fejlesztési tevékenységet, de sok esetben nincsenek tisztában ezzel. Pedig, ha megfelelően azonosítjuk cégünkben a K+F-folyamatokat, rengeteg lehetőség nyílik meg előttünk, az adókedvezményektől kezdve a pályázati támogatások lehívásáig. Glósz Andrea, a Glósz és Társa Kft. ügyvezetője segített eligazodni az innovációmenedzsment legfontosabb elemei között.

Tovább olvasom »
menedzser, projekt tervezés, projektmenedzser, projektmenedzsment, vállalati startégia

Attitűdváltást követelnek a legújabb megatrendek

piacesprofit.hu

Az agilis leadership bevezetése az egyik legaktuálisabb kérdéskör a vállalatok, intézmények stratégiai céljainak megvalósításában. Mivel azok szervezeti egységeken átnyúló, komplex feladatok, nélkülözhetetlen a projektmenedzsment kiemelt, stratégiai szintű kezelése – vallja Prónay Gábor, a Projektmenedzsment Fórum szervezőbizottsági elnöke. A szakember szerint fontos, hogy a hazai gyakorlat lépést tartson a nemzetközi trendekkel.

Tovább olvasom »
munkaerőpiac, projektmenedzsment, uniós pénzek, vállalatirányítás

Itt lesz a többmillió új állás

piacesprofit.hu

Projektmenedzserekre nagy szükség lesz az álláspiacon, becslések szerint az elkövetkező hat évben 16 millió ilyen új álláshely fog létrejönni. A Magyarországra érkező uniós pénzek felhasználásában is egyre nagyobb szerepet kapnak a képzett szakemberek.

Tovább olvasom »
projekt tervezés, projektmenedzsment, tervezés

Kisokos projekt terv felépítéséhez

piacesprofit.hu

Egy cég életében nagy szerepe van a tervezésnek. Egy rosszul tervezett projekt jelentős károkat okozhat, mondjuk egy nem átgondolt rendszerbevezetés esetén óriási károk keletkezhetnek és informatikai szempontból akár az egész céget több évvel is visszarepíthetik az időben. Gondoljunk csak bele, hogyha egy átállás során minimális adatvesztés történik, például a partner törzs megsérül és bizonyos adatok nem kerülnek át az új rendszerbe, annak milyen következményei lehetnek. A Piac&Profit szakértője segít a helyes felépítésben!

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, projektmenedzser, projektmenedzsment

Spórolás vagy elmaradt haszon?

piacesprofit.hu

Ha egy vállalkozás fejlesztésbe kezd, jó eséllyel a legjobb munkaerő kapja a megtisztelő feladatot, hogy az új projektet vezesse. Mégis, sokszor a hatékonyság csökken, a költségek pedig váratlanul nőnek. Mi lehet az ok? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »