programozó

Codecool, hiányszakma, it, programozó

Félmilliót is kereshet egy junior programozó

piacesprofit.hu

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt a Codecool saját tapasztalatai szerint. Az eddig álláshoz juttatott kétszáz Codecool tanuló kezdőfizetésének elemzéséből úgy tűnik, hogy kielégíthetetlen a munkaadói oldal felvevőképessége. Még a tavaly végzettekénél is jobb fizetési feltételekkel helyezkedtek el a legutóbb kifutott végzős diákjai.

Tovább olvasom »
Codecool, informatika, it, programozó

Milyen programozókra van a legnagyobb kereslet?

piacesprofit.hu

Tizen-, huszon- és ötvenezres munkaerőhiányt emlegetnek az IT-iparban a szakemberek, de a hiány nem minden területen egyforma. Az informatikus-felnőttképzéssel foglalkozó Codecool közleményében bemutatta, milyen állásokra, mely cégek keresnek programozói szaktudással rendelkező szakembereket.

Tovább olvasom »
informatikus, munkaerőhiány, programozó, zseni

Nem zsenikre, hanem “informatikus-kőművesekre” lenne szükség

piacesprofit.hu

A magyarok többsége elutasítja az informatikusokkal kapcsolatos sztereotípiákat, a területen dolgozók humorosak, ápoltak és egyáltalán nem magányosak – derült ki a NetAcademia friss kutatásából. Mindezek és a vonzó fizetés ellenére mégis kevesen választják a szakmát, mert túlgondolják, hogy milyen kvalitásokra és energiabefektetésre van szükség az informatikussá váláshoz.

Tovább olvasom »