prognózis

gazdaság, gdp, gyorsulás, növekedés, prognózis

Várakozáson felül kilőtt a GDP

piacesprofit.hu

A magyar gazdaság 2019 első negyedévében a várakozásoktól eltérően nem kezdett el lassulni, sőt rekordsebességűre gyorsult. Ennek alapján a GKI márciusi előrejelzéséhez képest emelte GDP-növekedési, beruházási és fogyasztási előrejelzését.

Tovább olvasom »
gazdaság, lassulás, munkaerő, növekedés, prognózis, számítás, termelés

A rekord után lassulhat a gazdaság

piacesprofit.hu

A Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Index (GFI) a tavalyi erőteljes éves GDP növekedés és az idei év első hónapjaiban tapasztalt bővülés után a későbbiekre már lassulást jelez. A mutató szerint nem folytatódik a gazdaság elmúlt negyedévekben jelentős, a tervezettnél is jobb javulása.

Tovább olvasom »
építőipar, gazdaság, gdp, mezőgazdaság, növekedés, prognózis

A mezőgazdaság és az építőipar a húzóágazat

piacesprofit.hu

A valós növekedést legjobban tükröző korrigált adatok szerint 5 százalékkal nőtt 2018-ban a magyar GDP. Bár a gazdaság motorját a szolgáltatások jelentették, a 2017-hez képest bekövetkezett növekedés elsősorban a mezőgazdaságnak és az építőiparnak köszönhető – egy friss elemzés szerint.

Tovább olvasom »
építőipar, gazdaság, kapacitás, lakásépítés, munkaerőhiány, növekedés, prognózis

Kapacitáshiány után túlkínálat jöhet az építőiparban

piacesprofit.hu

A néhány nagyon erős évet követően a gazdaság egészében a növekedési ütem lefékeződése várható, az építési piacon pedig erőteljes, de átmeneti visszaesés következik be 2020-ban. Ezt követően nem tér vissza a gyors növekedés korszaka, de a gazdaság és az építési tevékenység tartós növekedési pályán marad – olvasható a legfrissebb Építési Piaci Prognózis-ban.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, hollywood, képregény, klímaváltozás, környezettudatos, prognózis

Már nem csak katasztrófákkal riogatnak

KlimaBlogger

Mérnök-doktoranduszok és kisiskolás gyerekek bevonásával készült két klímaképregény Angliában. Alkotóik racionálisan már az esélyek figyelembe vételével ábrázolják az emberiség sorsát: a sztorik már egy melegebb Földön történnek meg.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, prognózis

Ezt várja tőlünk Brüsszel az idén

PP/MTI

Az idén 2,1 százalékos, jövőre 2,5 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság (EB), téli gazdasági előrejelzésében. Ugyanakkor az egész Európai Unióban bővülésre áll a zászló, bár a világgazdasági kockázatok egyre jelentősebbek.

Tovább olvasom »
európai bizottság, prognózis, túlzottdeficit-eljárás

Magyarország „feltételes szabadlábon”?

Kolossa Katalin

Még mindig kétesélyes, hogy kiszabadul-e júniusban Magyarország a lassan évtizedes uniós túlzottdeficit-eljárás alól. Annak ellenére így van, hogy az Európai Bizottság kedvezőbb kilátásokkal számol a magyar gazdaságot illetően, mint pár hónappal ezelőtt. A gazdasági tárca vezetője bizakodik, és úgy véli, nem kell módosítani az idei költségvetést. Az unió gazdasági biztosa szerint viszont korrekciókra lesz szükség ahhoz, hogy az idei hiány 3 százalék alatt maradjon. És akkor a jövő évi esélyekről még nem is beszéltünk…

Tovább olvasom »