prémium

fizetés, jogi szabályozás, kifizetés, munkáltató, ösztönzés, prémium, teljesítménybér

5 dolog, amit érdemes tudni a teljesítménybérről

piacesprofit.hu

A munkabért főszabály szerint időbérben kell megállapítani. Időbér esetén a munkabér a munkavégzés idejére vetített bér. A Munka Törvénykönyve azonban arra is lehetőséget ad, hogy a munkabért teljesítménybérben határozzák meg, tehát a bér a munkavállaló teljesítményéhez igazodjon. Melyek a teljesítménybér legfontosabb jellemzői?

Tovább olvasom »
fmcg, kiskereskedelem, prémium, vásárlási szokások

Egyre több vásárlónál nem az ár számít

piacesprofit.hu

Jelentősen átrendeződtek a fogyasztók vásárlási preferenciái 2016-ban. Az árszegmensek tekintetében a top 10 élelmiszer és vegyi áru termékkategóriában egyre nő a prémium termékek iránti kereslet, világít rá a Nielsen kiskereskedelmi indexe. A prémium élelmiszerek értékbeli forgalma 11%-kal, míg a háztartási vegyi áruk forgalma 9%-kal nőtt 2015-tel összevetve. Legdinamikusabban, 34%-kal a prémium gyümölcslevek iránti kereslet emelkedett tavaly.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, elkötelezett munkavállaló, jutalom, munkahelyi motiváció, munkáltatói márka, prémium

Év végén jutalmaznak bőkezűbben a cégek

piacesprofit.hu

Az év végi időszakban különösen fontos a munkavállalók elismerése, megbecsülése – állítják magyarországi kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok vezetői. De milyen más alkalmakkor, milyen formában és mennyire tudatosan ismerik el a vállalatok a dolgozók munkáját napjainkban? A Sodexo 2015 novemberében végzett friss kutatása ezekre a kérdésekre ad válaszokat.

Tovább olvasom »
jutalom, motiváció, ösztönzés, prémium

Prémium vagy jutalom – Mi a különbség?

piacesprofit.hu

A munkáltató a dolgozók motiválására és jutalmazására a rendes munkabéren felül is teljesíthet kifizetéseket. E kifizetések leggyakrabban előforduló formái a prémium és a jutalom. A hétköznapi szóhasználatban a kettőt gyakran összekeverik, azonban a munkajogban egyértelmű különbségek vannak a kettő között. Mit takar e két kifejezés, és mi a különbség a kettő között? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
felmérés, fizetés, prémium

Visszavonható bónuszok hódítanak nyugaton

HR Portal

Az idei, még mindig nem szárnyaló év és a bizonytalan kilátások miatt alig emelkednek a jövő évi fizetések és a bónuszok az USA-ban és Nyugat-Európában. Jól érzékelhető az a tendencia, hogy a bónuszokat a teljesítményhez kapcsolják, és rugalmas – visszavonható – konstrukciók keretében alkalmazzák. Van, ahol arról vitáznak, szükség van-e rájuk egyáltalán.

Tovább olvasom »
bank, prémium, usa

Ismerős: közpénzből százmilliós bónuszok, aztán sumákolás

MTI

Perre megy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Bank of America Corp. (BofA) ellen szabálytalanul kifizetett prémiumok miatt. A bankházat azzal vádolják, hogy amikor megszerezte a végveszélybe került Merrill Lynch befektetési bankot, akkor engedélyezte összesen 5,8 milliárd dollár prémium kifizetését az alkalmazottak számára.

Tovább olvasom »
mnv, prémium, válság

Az állami vezetők nem kapkodják el a prémium visszafizetését

MTI

Péntekig a 250 állami tulajdonban lévő cég 450 felsővezetője közül 177-en utalták vissza a tavaly év végi jutalmukat. – értesült a Blikk. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) korábban úgy tervezte, hogy a befizetések augusztus végéig lezárulnak. A tervek szerint nettó 300-350 millió forintnak kellett volna befolynia.

Tovább olvasom »