precíziós gazdálkodás

agrárium, digitalizáció, innováció, mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás

Mit kereshetnek a programozók a búzaföldön? Kiderült, hogy sokat

piacesprofit.hu

A mezőgazdaság legtöbb területén kézzelfogható hatékonyságjavulást hoz az informatikai megoldások alkalmazása, ahol pedig kevésbé, ott a szemlélet elsajátítása céljából érdemes már most is áldozni rá – állapították meg az agrárium termelői és rendszerbeszállítói oldaláról érkező szakemberek a Codecool Programozóiskola Meetupján.

Tovább olvasom »
agrárgazdaság, fenntartható mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás

Mezőgazdaság: csak precízen

kfarkas

Laptoppal vezérelt traktor, műholdak, drónok. Sok fogalom a precíziós gazdálkodás kapcsán, amely alapján úgy tűnhet, mintha sci-fi-be illő forradalom zajlana a magyar földeken. Ellátogattunk egy precíziós gazdálkodást folytató gazdaságba, hogy élőben lássuk a mezőgazdaság 4.0-t. A Lipták-farmon azt tapasztaltuk, hogy a valóság bizony messze meghaladja a képzeletünket.

Tovább olvasom »
gyümölcstermesztés, magyar gyümölcs, mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás, zöldségtermesztés

Többet is ki lehetne hozni a magyar zöldségből

piacesprofit.hu

Hiába rendelkezik rendkívül jó környezeti adottságokkal a magyar zöldség- és gyümölcstermesztés, a rendszerváltás óta szűkülő termőterületen, az uniós átlagtól messze lemaradó termelékenységgel működik. Az OTP Agrár üzletág szakértői szerint az együttműködések erősítésével, a támogatások racionalizálásával és az infrastruktúra fejlesztésével jóval biztosabbá és sikeresebbé válhatna az ágazat.

Tovább olvasom »
agrárkamara, élelmiszer-minőség, gmo mentesség, gmo-szabályozás, mezőgazdaság, nak, precíziós gazdálkodás

Maradjunk a hagyományoknál, de legyünk digitálisak!

PP/MTI

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Tovább olvasom »
agrárium, digitális gazdaság, mezőgazdaság, okoseszközök, precíziós gazdálkodás

Nincs mese, a mezőre is kell az okoseszköz

PP/MTI

A digitalizáció nemcsak elemi kényszer, hanem egyben lehetőség is a fejlődésre, a piaci alkalmazkodásra az agrárágazatban – jelentette ki Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Tovább olvasom »
agrárium, generációváltás, mezőgazdaság, munkanélküliség, precíziós gazdálkodás, utánpótlás

Ha van hozzá net, a traktor is vonzóbb

piacesprofit.hu

Sok vállalkozás számára komoly gond az utánpótlás biztosítása, az agráriumban azonban fokozottan jelentkezik a probléma. A fiatalok megszólítása olyan sürgető kérdés, amelyre mielőbb választ kell találni, hiszen évtizedekre meghatározhatja a hazai mezőgazdaság sorsát. A modern technológia itt is segít?

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás

Létkérdés a hatékonyság a mezőgazdaságban

piacesprofit.hu

A globálisan rekord magas készletek átrendezik a mezőgazdasági árakat, a növényi termékek tartósan alacsony árszintjére kell berendezkedni. Ez azt jelenti, hogy csak nagyon tudatos, költséghatékony gazdálkodással lehet eredményesen működtetni a jövőben a gazdaságokat – hívta fel a figyelmet a K&H.

Tovább olvasom »
agrárium, állattenyésztés, baromfi, mezőgazdaság, precíziós gazdálkodás, szabadkereskedelmi megállapodás, szélsőséges időjárás, szövetkezet, verseny

Kiéleződő verseny vár az agráriumra

kfarkas

Egyre inkább kiéleződő versenyre, hektikus időjárási jelenségekre kell felkészülniük a magyar gazdálkodóknak. A Piac & Profitnak nyilatkozó szakértők szerint az előrelátó tervezés, a piacok megszerzése és megtartása érdekében való összefogás, de mindenekelőtt a fejlesztés, a termelékenység és a hatékonyság javítása jelentheti a kitörési pontot a magyar gazdálkodóknak.

Tovább olvasom »
5G, dolgok internete, informatika, jövő, mobilkommunikáció, precíziós gazdálkodás, technológia

Készülhetünk, jön az 5G korszak

Kriston László

Néhány éven belül beköszönt az 5G-korszak, és gyorsabb sebességre kapcsolhatunk az információs szupersztrádán. De vajon mennyivel tudnak többet a tesztelés alatt lévő hálózatok, mint azok, amelyeket ma használunk? Változtat-e az új technológia üzletvitelünkön és magánéletünkön?

Tovább olvasom »