pénzügyi intelligencia

megtakarítások, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, pénzügyi intelligencia

Szeretne jól kereső nyugdíjas lenni?

piacesprofit.hu

Miből fogok élni nyugdíjas koromban? Kapok majd az államtól annyi nyugdíjat, amivel a jelenlegi életszínvonalamat fenn tudom tartani? A válasz egyértelműen: nem! Hiába a ledolgozott évtizedek, a befizetett járulékok, tudomásul kell vennünk, hogy ha saját magunk nem gondoskodunk a jövőnkről, bizony, nyugdíjas éveinkben komoly nehézségekbe ütközünk majd.

Tovább olvasom »
büdzsé, cash flow, cfo, fizetőeszköz, költségkímélés, költségvetés, költségvetési terv, pénzforgalom, pénzspórolás, pénzügyi eszközök, pénzügyi intelligencia

Ne az akciós WC papíron spóroljunk!

Szeicz András

A pénz központi szerepet tölt be életünkben, akár alkalmazottak, akár cégvezetők vagyunk. Sok embernek azonban nem egészséges a kapcsolata a fizetőeszközzel. A hangsúly az „eszköz” szón van. A pénz nem egy cél vagy egy probléma, ami folyton az utunkba áll, hanem egy eszköz, amit tudni kell használni.

Tovább olvasom »
kiszervezés, költségkímélés, költségtakarékosság, outsoucing, pénzügyi intelligencia, pénzügyi tudatosság, pr, spórolás, zöld iroda

Bevált spórolási trükkök kisvállalatoknak

Timár Gigi

A legtöbb vállalkozás számára a költséghatékony működés – na jó, pontosabban fogalmazva a spórolás – a mindennapi döntések fontos része. Sok-sok tanácsot lehet kapni, hogy hogy lehet megfogni pár forintot. Mi most olyanokat mutatunk az Open Forum bejegyzése alapján, amelyeket konkrét vállalkozók már kipróbáltak és hasznosnak találtak.

Tovább olvasom »
pénzügyi intelligencia, pénzügyi tudatosság

Fókuszban a családi költségvetés

piacesprofit.hu

Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, rangos előadásokkal és diákok flashmobjával kezdődött el a „Pénz7” programsorozat, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása. A Magyar Bankszövetség szervezésében a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban, amellyel hazánk egy páneurópai kezdeményezéshez csatlakozott, mintegy 90 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhet meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.

Tovább olvasom »
felmérés, pénzügyi intelligencia

Terítéken az ország pénzügyi intelligenciája

piacesprofit.hu

Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indít felmérést a BankRáció.hu. A fiatal közgazdászok szerint az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.

Tovább olvasom »
felmérés, fiatalok, pénzügyi intelligencia

Nem törik fel a malacperselyt a gimnazisták

piacesprofit.hu

A felmérés eredményei szerint a középiskolások legalább kétharmada nincs tisztában olyan pénzügyi alapfogalmakkal, mint például a törlesztőrészlet, a THM, a kötvény vagy az infláció. Ugyanakkor a tanulók közel fele rendszeresen megtakarít, döntő többségük elolvassa azt, amit aláír és egyre inkább jellemző rájuk a szülők pénztárcáját kímélő költekezés, valamint a tudatos tervezés.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, pénzügyi intelligencia, siker

Vajon vesztesnek vagy nyertesnek született?

piacesprofit.hu

Sorskönyv című ismert könyvében Eric Berne leírja, hogy az embereknek háromféle lehet az életük általános kifutása: lehetnek vesztesek, nem vesztesek és nyertesek. Ugyanez a séma fedezhető fel a pénzügyekben. A kérdés az, hogy Ön melyik csoportba tartozik – és ha nem nyertes, hogyan tud kikerülni onnan.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, pénzügyi intelligencia, sikeres vezető

Állás vagy vállalkozás – melyik kinek való?

piacesprofit.hu

Az „állás vagy vállalkozás” dilemma napjainkban sem kevésbé aktuális, sőt talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint a rendszerváltás óta valaha. Olyan kérdés ez, amivel karrierünk során legalább egyszer mindannyian szembesülünk, akár önszántunkból, akár a külső, kényszerítő körülmények miatt. Az alábbiakban néhány alapvető gondolatot veszünk szemügyre, amely segíthet ebben a döntésben. Fontos ugyanis, hogy egy ilyen horderejű döntést a megfelelő okok miatt hozzunk meg – mondja szakértőnk, Herman Judit.

Tovább olvasom »
pénzügyi intelligencia, pénzügyi tervezés, tudatos fogyasztás

Önnek mekkora a pénzügyi intelligenciája?

piacesprofit.hu

A pénzügyi intelligencia az a készség, amit szinte senki nem tanult az iskolában, ennek ellenére a legtöbb ember mégis minden ismeret híján próbálja meghozni a pénzügyi döntéseit. Ha az emberek tömegesen így viselkednének az oktatásban vagy az egészségügyben is, már minden szakértő anarchiát kiáltana. Szakértőnk segít, mi is a pénzügyi intelligencia.

Tovább olvasom »