pénztárgépcsere

nav, online kassza, onlinekassza, pénztárgépcsere, pénztárgépek online bekötése

Sokan lesznek gondban október elsején

piacesprofit.hu

Nem nagyon igyekeznek az újonnan online kassza használatra kötelezett vállalkozások az átállással. A NAV adatai szerint a mintegy 18 ezer érintettből eddig alig 1500-an igényelték az ehhez szükséges kódot. Mondjuk gépet akkor sem tudnak venni, ha a kód megvan.

Tovább olvasom »
online kassza, onlinekassza, pénztárgép, pénztárgépcsere, pénztárgépek online bekötése

Három hónap alatt lehetne online kassza a szolgáltatóknál

Timár Gigi

Az elmúlt időszakban alig hallani a bevezetésekor hatalmas vihart kavaró online kasszákról – ami valószínűleg azt jelenti, hogy a rendszer beállt és működik a kereskedőknél. Újabb izgalmakat okozhat, ha eldől, kikre és mikor terjesztik ki az online kassza kötelezettséget. Bár az Alt Cash Kft. ügyvezetője szerint a forgalmazók készen állnak a várhatóan mintegy 70.000 újabb érintett vállalkozás kiszolgálására, így akár három hónap alatt is megvalósulhat az újabb kör kassza beindítása.

Tovább olvasom »
online kassza, pénztárgépcsere, pénztárgépek online bekötése

Online kassza: már látszanak a további kihívások

piacesprofit.hu

Jó ütemben halad az áruházláncok kasszáinak bekötése a NAV szerverére, de a 2014-es év közepéig így is eltarthat a teljes átállás. A PC-s rendszerek esetében más, összetettebb kihívásoknak kell megfelelni, mint a kiskasszáknál – mondja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Nemcsak a pénztárgépek, hanem a telekommunikációs hálózat tesztje is zajlik. Az áruházlánci bekötések során a műszaki feltételek mellett a kereskedelmi logika követelményeinek is meg kell feleltetni a rendszereket.

Tovább olvasom »
online kassza, pénztárgépcsere, pénztárgépek online bekötése

Újabb gyártó a pénztárgéppiacon

piacesprofit.hu

A rossz hír: már csak kevesebb, mint egy hónapja maradt a pénztárgépcserére kötelezetteknek, hogy beszerezzék, vagy legalább a rendelést leadják az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre. A jó hír: immár tizennégy engedélyezett gép közül válogathatnak.

Tovább olvasom »
onlinekassza, pénztárgépcsere, pénztárgépek bekötése

Megvan az első engedélyezett onlinekassza

piacesprofit.hu

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal zöld jelzést adott az első online kommunikációra alkalmas pénztárgépre, amely a rendeletnek megfelelően képes a kereskedők és a NAV közötti mobil-adatkommunikációra. A rendszert a hazai kereskedelmi informatika vezető szállítója, a magyar Laurel Cégcsoport engedélyeztette.

Tovább olvasom »
pénztárgép, pénztárgépcsere, pénztárgépek bekötése

Júliusra lesznek új pénztárgépek

piacesprofit.hu

Legkésőbb június 30-ig megjelennek a piacon az új elvárásoknak megfelelő pénztárgépek egy pénteki egyeztetés szerint. Problémát jelenthet azonban, hogy a jelenlegi szabályok szerint az átállás kezdő időpontja jelenleg május 1. és büntető szankció nélkül június 30-ig lehet a régi pénztárgépeket használni.

Tovább olvasom »
nav, online kassza, pénztárgépcsere

Ilyen az első online kassza

piacesprofit.hu

Bemutatták az első Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beköthető pénztárgépet a siófoki kereskedelmi konferencián. Benyújtotta továbbá az online kasszák forgalmazási engedély iránti kérelmét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH) a magyar Laurel Számítástechnikai Kft.

Tovább olvasom »