pénzspórolás

költségkímélés, lottó, luxus, milliárdos, pénzspórolás

5 dolog, amire figyelj, ha milliárdossá válsz

piacesprofit.hu

A fél országot lázban tartja az ötöslottó közel 3 milliárd forintos heti nyereménye. A hirtelen jött hatalmas pénz azonban legalább akkora felelősség, mint öröm. Az átlagosnál nagyobb vagyonnal rendelkező ügyfelek igényeit jól ismerő Horváth István, a K&H Private banking igazgatója ezért 5 jó tanácsot is ad a bűvös öt szám mellé.

Tovább olvasom »
büdzsé, cash flow, cfo, fizetőeszköz, költségkímélés, költségvetés, költségvetési terv, pénzforgalom, pénzspórolás, pénzügyi eszközök, pénzügyi intelligencia

Ne az akciós WC papíron spóroljunk!

Szeicz András

A pénz központi szerepet tölt be életünkben, akár alkalmazottak, akár cégvezetők vagyunk. Sok embernek azonban nem egészséges a kapcsolata a fizetőeszközzel. A hangsúly az „eszköz” szón van. A pénz nem egy cél vagy egy probléma, ami folyton az utunkba áll, hanem egy eszköz, amit tudni kell használni.

Tovább olvasom »
gyakornok, humánerőforrás, kiszervezés, költségkímélés, pénzspórolás, spórolási tippek

Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

piacesprofit.hu

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.

Tovább olvasom »
beszerzés, energiaspórolás, hatékony beszerzés, költségcsökkentés, munkaszervezés, pénzspórolás, spórolás, spórolási tippek

4 gyors spórolási tipp cégvezetőknek

piacesprofit.hu

A legtöbb kkv a szakértők szerint két dolgot akar: növekedni és csökkenteni a költségeit. Néhány hasznos ár-összehasonlító oldal segítségével egyszerűen rájöhetünk arra, hogy hogyan tudnánk spórolni az energia-, a telefon- és internet-előfizetésen. De ha átnézzük a költségtételeket, számos olyan területet találhatunk, ahol jelentős megtakarítást is el lehet érni viszonylag kis erőfeszítéssel.

Tovább olvasom »
ablakgyártás, áramszolgáltató, energiahatékonyság, innováció, közmű szolgáltatók, okosmérő, pénzspórolás, usa

Már az ablakunk is okos lesz

klímablog

Az okostelefonok, okostévék, okoskarórák, okosautók és okosmérők után itt vannak az okosablakok. Mobiltelefonról vezérelhetők és tetszés szerint állítható a dőlési szögük és a rajtuk lévő fényvisszaverő réteg, hogy minél kevesebb forróságot okozzon az üvegre verődő napsugár. Ez mind szép, de még az okosmérők elterjedése is várat magára. Miért?

Tovább olvasom »
banki költségek, költségcsökkentési tippek, megtakarítás, pénzspórolás, spórolási tippek

Érdemes időnként megversenyeztetni a bankokat

piacesprofit.hu

A legtöbb cégvezető, a cég megalapításakor kiválasztja a bankszámlát, megcsináltatja a pecsétet, lejelenti a legszükségesebb helyekre. Telnek- múlnak az évek, és ezzel kapcsolatban nagyon kevesen gondolják, hogy időnként érdemes megversenyeztetni a bankokat. Szakértőnk szerint megéri!

Tovább olvasom »