pénzpiac

befektetés, devizapiac, jüan, kína, kötvény, olaszország, pénzpiac, tőzsde, usa

Fordulatos lesz ez a hét a pénzpiacokon

piacesprofit.hu

Félidei választások az Egyesült Államokban kedden, a Fed Nyíltpiaci Bizottságának ülése csütörtökön, az olasz pénzügyminiszter tárgyalása Brüsszelben, valamint Kína lehetséges lépései a jüannal kapcsolatban – ezek az eseménykockázatok lesznek a legnagyobb hatással a világ pénzügyi piacaira az előttünk álló héten a Saxo Bank elemzése szerint.

Tovább olvasom »
billions, filmajánló, gdp, pénzpiac, showtime, sorozat

Hedge fund-pszicho

Kriston László

Milliárdos befektetési gurunak és főügyésznek lenni sem könnyű. A pénzpiac és az azt szabályozó politika oldalán is farkastörvények uralkodnak, legalábbis ez derül ki a Billions című amerikai tévésorozatból, amelynek az első epizódját 2016-ban mutatták be.

Tovább olvasom »
befektetés, felminősítás, gazdasági kilátások, pénzpiac, üzleti várakozások

Ez mozgatja idén a befektetőket

piacesprofit.hu

Alapvetően optimista év elé nézünk idén, emelkedő kamatkörnyezetre és gyorsuló gazdasági növekedésre lehet számítani. A meglepetések elkerülése végett azonban érdemes képben lenni azokkal az eseményekkel, amelyek év közben leginkább meghatározhatják a piacokat, a K&H Alapkezelő ezért összegyűjtötte ezeket.

Tovább olvasom »
befektetés, brexit, megtakarítás, pénzpiac

A Brexit és Trump az igazi veszély

piacesprofit.hu

Továbbra is érdemes lehet a fejlődő piaci eszközökbe fektetni, miután az előttünk álló időszakban is folytatódhatnak a kedvező trendek – hangzott el az Aegon Prémium Üzletág rendezvényén. Ezt alátámasztja, hogy az elmúlt hónapokban a befektetők ismét vásárolni kezdték ezeket az eszközöket.

Tovább olvasom »
befektetés, brexit, elnökválasztás, pénzpiac, részvénypiac, tőzsde

Akkor sincs pánik, ha Trump győz

piacesprofit.hu

Miközben a közvélemény-kutatók egyre másra ontják ránk a legfrissebb adatokat az amerikai elnökválasztás lehetséges kimeneteléről, úgy tűnik, a piacokat egyelőre hidegen hagyja a Clinton–Trump párharc. A látható érdektelenség mögött vajon az áll, hogy a piacok már hozzászoktak a kockázatokhoz, vagy a Brexithez hasonlóan a befektetők alulárazzák a kisebb valószínűségű eredmény bekövetkeztét? – teszik fel a kérdést a K&H Alapkezelő szakemberei.

Tovább olvasom »
befektetés, olajár, oroszország, pénzpiac, részvénypiac

Megéri megbízni Oroszországban?

piacesprofit.hu

Annak ellenére, hogy a 2016-os évet a rubel komoly volatilitással kezdte, januárban pedig csökkent az olaj ára, az oroszországi kötvények meglepően jól teljesítettek, és távol tudták tartani magukat a kockázatosabb eszközosztályokban tapasztalható év elejei felfordulástól – véli a Saxo Bank elemzője.

Tovább olvasom »
gazdasági válság, olaszország, pénzpiac, részvénypiac, tőzsde

Elmarad a világvége Olaszországban?

piacesprofit.hu

Bedőlnek az olasz bankok és viszik magukkal az eurózónát, olvashattuk az elmúlt hetek egyik legrémisztőbb európai gazdasági hírét. Az itáliai pénzintézetek egyelőre vették az akadályokat, a Fidelity International szakemberei azonban a középtávú hatásokat is vizsgálják.

Tovább olvasom »
befektetés, brexit, pénzpiac

Túl rövid a befektetők memóriája?

piacesprofit.hu

A jegybankok védőszárnyai alatt hamar túljutottak a befektetők a Brexit-sokkon: a részvénypiacok már ledolgozták az esést, miközben a kötvénypiaci hozamok továbbra is mélyponton vannak. A közeledő amerikai elnökválasztás és a geopolitikai feszültségek azonban okozhatnak még meglepetéseket, amik jelenleg nincsenek beárazva, ezért a következő hónapokban inkább a hosszú távú befektetési stratégiát érdemes szem előtt tartani.

Tovább olvasom »
erste, pénzpiac, tőzsde

Nem hatotta meg Amerikát a Brexit

piacesprofit.hu

Nem nagyon hatotta meg Amerikát a Brexit, legalábbis ez olvasható ki a bézs könyvből. Az amerikai gazdaság alapvetően továbbra is moderált fellendülésben van, miközben egyre égetőbb a szakképzett munkaerő hiánya. Ugyanakkor néhány régióban ugyan aggódnak a Berxit miatt, de voltak olyanok is akik inkább a befektetések aktiválódására számítanak az európai bizonytalanság miatt.

Tovább olvasom »
brexit, erste, pénzpiac, tőzsde

Egyre több politikus hagyja el a süllyedő hajót

piacesprofit.hu

Egyre több brit politikus hagyja el a süllyedő hajót. Múlt héten Boris Johnson jelentette be, hogy nem indul a miniszterelnökségért, tegnap pedig Nigel Farage mondott le a pártelnökségről. Ezzel pedig immáron a második vezető Brexit párti politikus vonult a háttérbe. Ebből is látszik, hogy mennyire kellemetlen feladat lesz a britek kiléptetése az EU-ból.

Tovább olvasom »