patika

gyógyszerész, patika

Keresik az Év Gyógyszerészét

piacesprofit.hu

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének közreműködésével, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi éveknek megfelelően idén hatodik alkalommal pályázati felhívást tett közzé az “Az Év Gyógyszerésze” cím elnyerésére.

Tovább olvasom »
online kassza, patika, pénztárgépek online bekötése

Duplán kell adatot szolgáltatnia a patikáknak

piacesprofit.hu

Hiába tiltakozott a gyógyszerészkamara, nem adott felmentést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az online pénztárgéphasználat alól. A mintegy 2500 gyógyszertárból 350-400 kisebb patikának kell lecserélnie megközelítően 900 kiskasszáját. Ez 50-80 millió forint bevételkiesést jelent. A patikusok szerint ők mindenképp jelentenek a TB-nek, így korábban sem volt jelentős eltitkolt bevétel. Sérelmezik, hogy a magánorvosi rendelők ugyanakkor nem kötelesek kasszát használni.

Tovább olvasom »
gyógyszer, gyógyszertár, patika

Milliárdokat vesznek ki a patikusok zsebéből

piacesprofit.hu

Jelenleg több milliárd forintos veszteséget könyvelnek el a patikák azzal, hogy folyamatosan szűkül a patikai szektorban forgalmazható termékek köre – közölte a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) hétfőn az MTI-vel. A szervezet ezért javaslatot tett a versenyhátrány ledolgozására.

Tovább olvasom »