párizsi klímacsúcs

atomerőmű, éghajlatváltozás, fosszilis energiahordozók, globális felmelegedés, megújuló energia, napenergia, nemzeti éghajlatváltozási stratégia, párizsi klímacsúcs, szélenergia, zöld gazdaság

Magyarország az egyik legsérülékenyebb

PP/MTI

Elkészült a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra is kitekintést nyújtó második nemzeti éghajlatváltozási stratégia tervezete. Az összefoglaló szerint Magyarország az éghajlatváltozás valószínűsíthető következményeit tekintve Európa egyik legsérülékenyebb országa, a zöld gazdaságra való áttérés viszont megérné. A fosszilis energiahordozók kiváltásáról és faültetésről is esik szó. A tervezet március 16-ig véleményezhető.

Tovább olvasom »
klímaváltozás, klímavédelem, párizsi klímacsúcs

Most már az EU is védi a klímát

piacesprofit.hu

Ratifikálta a párizsi klímamegállapodást az Európai Parlament (EP) a strasbourgi plenáris ülésén kedden, amivel az egyezmény átlépte a hatálybalépéshez szükséges küszöböt. Eddig összesen hét tagállam, köztük hazánk ratifikálta az egyezményt.

Tovább olvasom »
klímaváltozás, klímavédelem, párizsi klímacsúcs, párizsi klímaegyezmény

Óriási lépés a klímavédelemben

PP/MTI

A Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője szerint történelmi áttörés, hogy Kína és az Egyesült Államok eljutott a párizsi klímaegyezmény aláírásához és ratifikációjához.

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, klímaváltozás, párizsi klímacsúcs

Egyre gyorsabban melegszik a Föld

PP/MTI

A globális felmelegedés üteme kétszer gyorsabb a tavalyinál, erre nem számítottak – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

Tovább olvasom »
áder jános, karbonsemleges, klímacsúcs, párizsi klímacsúcs, széndioxid-kibocsátás

Rápirított Áder az USA-ra

PP/MTI

Áder János köztársasági elnök levélben fordult a világ tíz legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országának vezetőjéhez, arra kérve őket, hogy példát mutatva mielőbb kezdjenek konzultációt, és – a korábbi vállalásaikhoz képest – rövidebb idő alatt és nagyobb mértékű kibocsátáscsökkentést hajtsanak végre – közölte az MTI.

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, klímaváltozás, klímavédelem, környezetvédelem, párizsi klímacsúcs

Az ígéret most már nem elég

kfarkas

Ünnepélyes keretek között írták alá a Párizsi Klímaegyezményt New York-ban. A 170 ország- és kormányfő jelenlétében szentesített megállapodás ugyan fontos lépés a klímavédelemben, ám a sok hangzatos ígéret még kevés ahhoz, hogy megmentsük a bolygót. Mi sem járunk élen a klímavédelemben, a magyar kormányzat magasról tesz a környezetünk állapotára.

Tovább olvasom »
emissziócsökkentés, globális felmelegedés, klímaharc, klímavédelem, párizsi klímacsúcs

95 százalékkal kéne kevesebbet fogyasztani 2050-re

piacesprofit.hu

Alig két héttel a Föld Órája előtt a világon már több ezer civil kezdeményezés zajlik azért, hogy a mozgalomhoz kapcsolódva aktívan tegyen az éghajlatváltozás mérsékléséért. Közben az Európai Bizottság (EB) arra készül, hogy ellehetetlenítse Európa éghajlatvédelmi céljainak teljesülését és a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény implementációját.

Tovább olvasom »