paksi bővítés

államadósság, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, magyar euró, paksi bővítés

A paksi bővítésnek lehet egy váratlan mellékhatása

kfarkas

Jól teljesít Magyarország, a gazdaság teljesítménye megfelel azoknak a kritériumoknak is, amelyek akár az euró gyors bevezetéséhez is szükségesek lennének. A paksi bővítéshez felvett hitellel azonban még lehet gond. Magas István egyetemi tanárt kérdeztük az európai és a magyar gazdaság kilátásairól.

Tovább olvasom »
atomenergia, környezetvédelem, paksi bővítés

Paks II.-nél nem lesz garancia a Duna védelmére?

piacesprofit.hu

A Pécsi Törvényszék közölte, hogy elutasította a Greenpeace és az Energiaklub keresetét, amit a tervezett új paksi atomerőművi blokkok megvalósításához szükséges környezetvédelmi engedély ellen nyújtottak be. A döntéssel ellehetetlenült az, hogy magyar bíróság előtt folyhasson vita és születhessen döntés a Paks II beruházás környezetvédelmi engedélyéről.

Tovább olvasom »
kötelezettségszegési eljárás, paks 2, paksi bővítés, uniós jog

Indul a vizsgálat Paks II. ügyében

PP/MTI

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít az Európai Bizottság annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak – adta hírül közleményében az Európai Bizottság.

Tovább olvasom »
atomenergia, energia, kötelezettségszegési eljárás, paksi bővítés, uniós szabályozás

Felfüggeszti Brüsszel a paksi bővítést?

PP/MTI

Brüsszeli információk szerint az Európai Bizottság felfüggesztene minden folyamatot és beszerzést a paksi bővítés kapcsán, mivel az Orbán-kormány megsértette a közbeszerzési szabályokat a Roszatom megbízásával. A Miniszterelnökség szerint jogszerűen jártak el.

Tovább olvasom »
atomenergia, paks 2, paksi bővítés

Komoly gondok vannak a paksi bővítéssel

piacesprofit.hu

Az MVM Paks II. Zrt. által készített és benyújtott környezeti hatástanulmány nem foglalkozik behatóan a keletkező hulladékok kezelésével és a Duna hőterhelésével, így éppen a legfontosabb környezeti hatások maradnak tisztázatlanok – áll az Energiaklub Paks II környezeti hatástanulmányáról készített véleményében.

Tovább olvasom »