ózon

emisszió, környezetvédelem, ózon

2060-ra gyógyulhat be az ózonpajzs

kfarkas

A világ nagy része fogott össze azért, hogy kijavítsa azt, amit elrontott: segítse az ózonréteg regenerálódását, az ózonlyuk megszűnését. Az eredmények bizakodásra adnak okot, de még hosszú az út a teljes gyógyulás feltételezett idejéig.

Tovább olvasom »
föld, környezetvédelem, megállapodás, ózon, technológia

Rekord nagyságú lett az ózonlyuk!

Kriston László

Az Északi-sark fölötti ózonlyuk történetében soha nem látott nagyságúra terebélyesedett idén. Holott mindig kisebb volt, mint a déli-sarki ózonlyuk. Ennek okát a széljárásnak és hidegnek tudják be, melyek “ideális” körülményeket biztosítottak az ózonpusztító vegyületek terjedésének.

Tovább olvasom »
klímaváltozás, konferencia, ózon

Nemzetközi Ózonnap Magyarországon

Sajtóközlemény

A Föld ózonrétegének elvékonyodása miatt kialakult kockázatok csökkentéséhez keres partnereket a Napsugárzás Védelmi Tudományos Egyesület. A veszélyek tudatosítása és a változáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlen a betegségek elkerüléséhez.

Tovább olvasom »
ózon, világnap

Világszerte az ózonrétegre emlékeznek

piacprofit.hu

Szeptember 16-át immár 22 éve az ózon világnapjaként tartják számon, ugyanis 1987-ben ezen a napon írta alá 46 ország az ózonréteg védelmét szolgáló Montreali jegyzőkönyvet. Az egyezményhez a csatlakozó országok vállalták, hogy megszüntetik a magas légköri ózont lebontó vegyületek gyártását, kereskedelmét, illetve használatát. A Montreali Jegyzőkönyvet, amelyet Magyarország 1989-ben írt alá, mára a világ valamennyi országa ratifikálta.

Tovább olvasom »