osztalék

határozat, jogi kisokos, osztalék, osztalékfizetés, taggyűlés

Még egy taggyűlés is meggondolhatja magát

piacesprofit.hu

Nyitva állhat a lehetőség arra, hogy egy társaság taggyűlése egyes, korábban meghozott határozatait módosítsa. Ez különösen jó hír azoknak, akik év közben leányvállalatukból többletosztalékot kívánnak kivonni – hívta fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda blogja.

Tovább olvasom »
értékpapír, jövedelem, mrp, osztalék, tőkejövedelem

MRP: az új sláger

piacesprofit.hu

Tavaly óta gombamódra szaporodnak az MRP szervezetek Magyarországon, az „mrp-zés” kifejezés lassan szócikket kap a magyar nyelv értelmező szótáraiban. Nem is csoda, hiszen az MRP-k a munkajövedelmek kifizetésének egy kifejezetten előnyös formáját tudják nyújtani. A Jalsovszky Ügyvédi iroda szerint nem árt azonban óvatosnak lenni: a szabályozás a rengeteg lehetőség mellett több buktatót is rejt.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, adóegyezmény, adóoptimalizálás, adóparadicsom, adózás, adózás 2017, offshore, osztalék, szja, tao, társasági adó

Úgy tűnik, könnyebb lesz offshore-ozni idéntől

piacesprofit.hu

2016 utolsó ülésnapján fogadta el az Országgyűlés az új adóamnesztiát, és egyben módosítja a magyar magánszemélyek tulajdonában álló offshore társaságokra irányadó szabályozást. Bár azt várnánk, hogy emiatt az adóparadicsomokban bejegyzett cégekre vonatkozó szabályozás szigorodik, mégis úgy tűnik, hogy könnyebb lesz „offshoreozni” 2017-től.

Tovább olvasom »
adózás, osztalék, számvitel

Érdemes ügyelni az új osztalékszabályokra

piacesprofit.hu

2016-ban több módosítás is történt a számviteli törvényben. Ezen módosítások egyike, hogy a mérleg szerinti eredmény, mint kategória megszűnik, az eredménykimutatás az adózott eredmény sorral zárul. A módosítással együtt változtak az osztalék elszámolás szabályai is – hívta fel a figyelmet a Mazars.

Tovább olvasom »
adótörvény változások, könyvelés, osztalék, számvitel

Lassan nehezebb kifizetni az osztalékot, mint megtermelni

piacesprofit.hu

Míg az osztalék egy örömteli folyamatnak, a nyereséges működésnek az eredménye, addig az osztalékfizetésre vonatkozó korlátok és nehézségek már eddig is számos bosszúságra adtak alapot. Ráadásul a jövő januártól alkalmazandó új szabályok tovább szűkítik a rugalmasságot osztalékfizetések tekintetében: az osztalék egy évig ott fog maradni az anyavállalatnál, ami valószínűleg sem számvitelileg, sem finanszírozási szempontból nem lesz egy ideális megoldás. – összegzi a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »
cash flow, cégtulajdonos, fizetés, fizetések, osztalék, osztalékfizetés

Mennyi legyen a főnök fizetése?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Cégtulajdonosként sok időt töltünk azzal, hogy kitaláljuk a cégben jól működő fizetési struktúrát, amibe nem rokkan bele a költségvetés, de elégedetté teszi az alkalmazottakat. Sokszor azonban magáról megfeledkezik a tulajdonos, vagy éppen túlzásokba esik saját fizetése tervezésekor. Egyik sem üdvös megoldás.

Tovább olvasom »
jogszabály változás, könyvelés, osztalék, osztalékfizetés, számvitel, számviteli törvény

Olcsóbban, egyszerűbben megúszhatjuk az új számviteli szabályokkal

piacesprofit.hu

2016. január 1-jén életbe lép az új számviteli törvény, amely az értékhatár-módosításokon és adminisztrációs könnyítésen túl az osztalékfizetéssel kapcsolatban is jelentős változtatást tartalmaz. Az új szabályozást érdemes már most alaposan átnézni, hiszen a negatív eredménytartalékkal rendelkező cégek nem tudnak majd osztalékot fizetni a 2016. év adózott eredményéből.

Tovább olvasom »
adózás 2016, mérleg, osztalék, számvitel, számviteli törvény

Jelentősen változik jövőre a számviteli törvény

piacesprofit.hu

A módosított törvény hatályba lépésére 2016. január elsején kezdődő üzleti évtől számíthatunk. A legfontosabb változások között említhetjük a mérleg- és az eredménykimutatás szerkezetének változását, a rendkívüli tételek törlését, és az osztalékfizetéssel kapcsolatos elszámolások szabályainak módosulását is – írja az RSM DTM hírlevele.

Tovább olvasom »