őstermelők

adóbevallás, adózás 2018, nav, őstermelők

Vészesen fogy több tízezer áfás és őstermelő ideje

piacesprofit.hu

A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csupán 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a NAV-hoz. A többi, csaknem 83 ezer őstermelőnek és áfás magánszemélynek még egy hete van május 22-éig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet, vagy saját maga töltse ki és küldje be a 17SZJA nyomtatványt.

Tovább olvasom »
applikáció, fogyasztóvédelem, nak, nemzeti agrárgazdasági kamara, őstermelő, őstermelők

Bárki ellenőrizheti az őstermelőket szeptember 1-től

piacesprofit.hu

2016. szeptember 1-jétől mindenki számára elérhető lesz az a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kifejlesztett okostelefonos alkalmazás és internetes felület, amely lehetővé teszi az őstermelők nyilvános adatainak – köztük az őstermelői igazolvány érvényességének és hatályosságának, illetve az őstermelő által előállított és értékesíteni kívánt termékek – lekérdezését.

Tovább olvasom »
jogszabályváltozás, mezőgazdaság, őstermelők

Fontos változás jön az őstermelőknek

piacesprofit.hu

Új szabályozás lépett életbe januártól az őstermelők esetében. A mezőgazdasági őstermelői igazolványokra vonatkozó új jogszabály megteremti az elektronikus eljárás, és a jelenlegi papír alapú igazolványok helyett a kártya alapú igazolvány bevezetésének feltételeit. A rendelet előteremti az őstermelők hosszú távú adminisztrációs terheinek csökkentését, valamint az ellenőrzési jogkörök kibővítésén keresztül gazdaságfehérítő célokat is szolgál.

Tovább olvasom »
családi gazdaság, kistermelő, őstermelő, őstermelők, piac, termelői piacok, tudatos fogyasztás

Újabb lökés a termelői piacoknak

PP/MTI

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mozgó piac program, ennek értelmében közösen vállalják a kistermelők, az őstermelők és a családi gazdaságok értékesítési lehetőségeinek elősegítését, valamint a rendezett piaci viszonyok megteremtését.

Tovább olvasom »
adózási kisokos, értékesítés, fiatal gazda, őstermelő, őstermelők, piac

Így éri meg eladni a saját terményt

Sipa

Őstermelőként vagy vállalkozóként éri meg jobban mezőgazdasági terményeket értékesíteni? A válasz nem teljesen egyértelmű, bár tény, hogy az előbbi kategória képviselőit kevesebb szigorú előírás érinti. Az őstermelőkre ezenkívül kedvezőbb adózási szabályok is vonatkoznak.

Tovább olvasom »
adózás, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, őstermelők

Ezért jó őstermelőnek lenni!

piacesprofit.hu

Sok család számára a legfontosabb bevételi forrás a saját gazdaságban megtermelt élelmiszerek eladása. Kik válhatnak őstermelővé és miért jó ez az adózási mód? Az Adó Online szakértői cikkéből kiderül, milyen adózási előnyökkel jár ez a forma.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, őstermelők, termelői piacok

Szaporodó termelői piacok

Új termelői piac nyitotta meg augusztus negyedikén kapuit Budapesten. Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusíthatnak ős- és kistermelők szombattól a főváros VII. kerületének szívében, a Rózsák terén.

Tovább olvasom »