operatív programok

európai unió, operatív programok, pályázati rendszer, uniós források

Iszonyú sok pénzt bukhatunk

piacesprofit.hu

Kikerült az Európai Bizottság honlapjára az a rendelkezés, amellyel felfüggesztették az időközi kifizetéseket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. Ez a pénz a „Társadalmi infrastruktúra” operatív program (TIOP) megvalósítására került volna Magyarországra.

Tovább olvasom »
év végi leltár, kkv pályázatok, nhp plusz, operatív programok, reklámadó, uniós források, uniós pénzek

Meghűlt bennünk a vér az egykulcsos reklámadóra

kfarkas

Februárban kinyílt a pénzeszsák a vállalkozásoknak: ekkor hagyta jóvá az Európai Bizottság az új uniós fejlesztési időszak első magyar Operatív Programjait, és a jegybank is ekkor jelentette be a Növekedési Hitelprogram kiterjesztését, az NHP+-t. Ugyanakkor mindenkiben meghűlt a vér, amikor közölték, hogy az addigi sávos helyett egykulcsos lesz a reklámadó. Az év eseményeit összefoglaló írásunk második része.

Tovább olvasom »
fenntartható település, operatív programok, területfejlesztés, uniós források, uniós pályázatok

Megjelentek a TOP első felhívásai

piacesprofit.hu

Négy felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen közel 35 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak programjai közé tartozó TOP a helyi közvetlen gazdaságfejlesztést támogatja, forrásokat biztosít a települési önkormányzatok és a megyék fejlesztéseihez.

Tovább olvasom »
e-közigazgatás, operatív programok, uniós források

Újabb százmilliárdokat vágott hozzánk Brüsszel

PP/MTI

Az Európai Bizottság zöld jelzést adott a kormány Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programjának (KÖFOP). A döntés eredményeként 342 Mrd Ft jut a közigazgatás fejlesztésére, az állampolgárok számára nyújtott kormányzati szolgáltatások javítására.

Tovább olvasom »
operatív programok, tömegközlekedés, uniós források

Mire költünk el 1200 milliárdot?

piacesprofit.hu

A következő uniós programozási időszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható 1200 milliárd forint több mint egynegyedét a városi és elővárosi tömegközlekedés, fennmaradó részét pedig a transzeurópai közlekedési hálózat magyarországi elemeinek közvetlen vagy közvetett fejlesztésére fordítja a kormány.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, operatív programok, széchenyi 2020, uniós pénz

Indulhat a nagy pénzosztás

PP/MTI

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd eurónyi, azaz több mint hatezer milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Tovább olvasom »