onlinekassza

kassza támogatás, online kassza, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése

Öt nap maradt beüzemelni a kasszákat

piacesprofit.hu

A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek a kitolt határidőnek köszönhetően még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást- közölte az NGM. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy május 2-ig üzembe helyezik a pénztárgépet. A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak.

Tovább olvasom »
kassza támogatás, online kassza, onlinekassza, pénztárgépek bekötése, pénztárgépek online bekötése

Még nem maradt le a támogatásról!

PP/MTI

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást – mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.

Tovább olvasom »
automata, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése

Kész a technológia az automaták NAV-bekötéséhez – amik nem is a NAV-hoz lesznek bekötve

piacesprofit.hu

Műszakilag elkészült, és engedélyeztetés előtt áll az elektronikus rendszer, amely lehetővé teszi az étel- és italautomaták bekötését a NAV-hoz. Az NGM még tavaly szeptemberben kötelezte az üzemeltetőket az adatszolgáltatásra, de egészen mostanáig nem látszott, lesz-e megoldás, amivel a vállalkozások képesek megfelelni az elvárásoknak.

Tovább olvasom »
beruházások, ekaer, gazdaság, kiszámítható üzleti környezet, kkv beruházások, kkv finanszírozás, munkaerőhiány, nhp, onlinekassza

Miért nem száguld a szép számok ellenére a magyar gazdaság?

Sebők Orsolya

2016 alapvetően pozitív év volt a vállalkozások többségének. A GDP több mint két százalékkal bővült, élénkült a belső fogyasztás, a finanszírozói oldalon megjelent a régóta áhított forrásbőség. A kép mégsem egyértelműen pozitív: a beruházási szint továbbra is alacsony, a munkaerőhiány pedig már ágazattól, mérettől és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül szinte minden hazai céget érint. De talán még ennél is nagyobb gond a bizalomhiány.

Tovább olvasom »
online kassza, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése

Roham lesz az online kasszákért az év végén

piacesprofit.hu

Az NGM számításai szerint jövőre 230 ezer – a gazdaságfehérítés egyik leghatékonyabb eszközének tartott – pénztárgép szolgáltat online, azonnali adatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az újonnan kötelezett, mintegy 20 ezer vállalkozás öt pénztárgéptípusból választhat. Az érintettek csaknem fele kért eddig – a kassza használatához szükséges – ún. üzembehelyezési kódot az adóhivataltól – közölte a minisztérium. Pár hét van már csak az átállásra.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóelkerülés, adóregisztráció, áfacsalás, automata, európai bizottság, online kassza, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése, tételes áfabevallás

Leszokunk az áfacsalásról?

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint sikeresek és eredményesek a gazdaságfehérítő intézkedések, hiszen egy év alatt több mint négy százalékponttal csökkent az áfa adórés, ami azt jelenti, hogy mérséklődött az adóelkerülés – közölte az NGM.

Tovább olvasom »
nav, online kassza, onlinekassza, pénztárgépcsere, pénztárgépek online bekötése

Sokan lesznek gondban október elsején

piacesprofit.hu

Nem nagyon igyekeznek az újonnan online kassza használatra kötelezett vállalkozások az átállással. A NAV adatai szerint a mintegy 18 ezer érintettből eddig alig 1500-an igényelték az ehhez szükséges kódot. Mondjuk gépet akkor sem tudnak venni, ha a kód megvan.

Tovább olvasom »