online kasszák

automaták, blockchain, internet of things, iot, online kasszák

Az állam mozgatja a hazai IoT-piacot

piacesprofit.hu

Ázsia fejlett országai és az Amerikai Egyesült Államok messze megelőzik Európát az IoT fejlesztések területén, Magyarországon csak az állami beszerzéseknek köszönhetően fejlődik a terület. Az adatelemzés azonban egyre fontosabb, így lassú, de folyamatos növekedés várható a területen.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, ekaer, fuvarozás, kockázatos adózók, megbízható adózó, nav, online kassza, online kasszák, pénztárgépek online bekötése

Így választ ki ellenőrzésre a NAV

Timár Gigi

Sok eszközt kapott a NAV az elmúlt években a kereskedelmi szektor fehérítésére, a kereskedőket leginkább az EKÁER és az online kassza bevezetése érintette érzékenyen. A rendszerek működnek, az Adóhatóság – dr. Horváth Gábor, a NAV főosztályveztő helyettese szerint – minden folyamatnál ott van. De mire figyelnek az említett rendszerek használata során? Mi az, ami “kiszúrja az ellenőrök szemét”?

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, jogi szabályozás, online kasszák, pénztárgépek online bekötése

Online kasszák: régi adósságot törleszt a kormány

piacesprofit.hu

Nemcsak több vállalkozás lesz kötelezett az online kasszák használatára, hanem a szabályozást is pontosította a kormány. A jogalkotó a jelenlegi módosításokkal egyidejűleg számos, olyan fogalmat tisztázott, mellyel már az eredeti szabályozás hatályba lépése óta adós volt. Az RSM-DTM szakértőjének segítségével összeszedtük a legfontosabbakat.

Tovább olvasom »
adózás, online kasszák, pénztárgépek online bekötése

Online kasszák: közelebb a józan észhez

piacesprofit.hu

Jelentősen kibővül az online kassza használatára kötelezett vállalkozások köre, de az új szabályozás egyben ésszerűbb is mint a korábbi, nagy segítség például, hogy ezen túl át lehet íratni egy másik vállalkozás nevére az adóellenőrző egységeket.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, infláció, kiskereskedelem, online kasszák, üzemanyagárak

Tavaly minden összejött a kiskereskedelemben

PP/MTI

Kedvező a kiskereskedelmi forgalom tavalyi 5,5 százalékos éves bővülése a szakértők szerint, akik további, bár lassuló ütemű növekedésre számítanak az idén. A tavalyi növekedéshez az online kasszák, a devizahitelesek megmentése és az alacsony infláció is hozzájárult.

Tovább olvasom »