online kassza

kassza támogatás, online kassza, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése

Öt nap maradt beüzemelni a kasszákat

piacesprofit.hu

A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek a kitolt határidőnek köszönhetően még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást- közölte az NGM. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy május 2-ig üzembe helyezik a pénztárgépet. A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak.

Tovább olvasom »
egészségügy, magán egészségügy, online kassza, online pénztárgép

Online kasszát a magánegészségügybe is!

piacesprofit.hu

A hazai magán egészségügyi szektor 12 meghatározó szolgáltatója összefogott, és április 25-én hivatalosan is bejelentette a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületének megalapítását. Az Egyesület legfontosabb célja az, hogy képviselje a magán egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő páciensek érdekeit. Ezért a közeljövőben egy védjegyet hoz létre, amely informálja a betegeket arról, hogy egy magán egészségügyi szolgáltató mennyire felel meg a betegbiztonsági követelményeknek, és mennyire működik etikusan. Az átlátható működés elősegítésére a Primus Egyesület azt javasolja a Kormánynak, hogy az online pénztárgép használatát terjessze ki a magán egészségügyi szolgáltatókra is.

Tovább olvasom »
kassza támogatás, online kassza, onlinekassza, pénztárgépek bekötése, pénztárgépek online bekötése

Még nem maradt le a támogatásról!

PP/MTI

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást – mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.

Tovább olvasom »
adózás, adózás 2017, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Online kassza: ha van, ha nincs, jelenteni kell

piacesprofit.hu

A hatóság 2017. január 1-jére halasztotta az újabb online pénztárgép-kötelezettek számára az indulást. Aki eddig nem tett eleget a kötelezettségének, annak kézi számlákkal és a havi adatszolgáltatással kell számolnia, amíg az online kasszája nem üzemel – ha nem akar bírságot fizetni.

Tovább olvasom »
adózás 2017, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Aki kódot kért, az is kap támogatást a kasszára

PP/MTI

Eddig arról szólt a fáma, hogy csak az kap támogatást az online kasszára kötelezettek közül, aki december végéig üzembe helyezi azt. A NAV vezetője szerint azonban azok is megkapják majd az ötvenezer forintos segítséget, akik tavaly év végéig kódot kértek a NAV-tól.

Tovább olvasom »
adózás 2017, kata, kiva, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Fontos határidő az év vége a vállalkozásoknak

piacesprofit.hu

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), – ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó – illetve az alanyi mentesség az áfában. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy 2016. december 31-én éjfélig az erre vonatkozó nyilatkozatot el kell juttatni az adóhivatalnak. A pénztárgéphasználatra újonnan kötelezetteknek is az év utolsó napján jár le a kassza üzembehelyezésére nyitva álló határidő, amely az állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele.

Tovább olvasom »
adózás 2017, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Kasszamizéria: gondban a masszőrök

piacesprofit.hu

Sokaknak okoz fejtörést az online kasszázásra való áttérés, gyakorlatilag az összes érintett szakma nehézségekkel és információhiánnyal küzd az átállás miatt. Sokan azonban elébe mentek a problémának és már korábban beszerezték az online kasszákat, már akkor, amikor még nem is kellett.

Tovább olvasom »
adóhatóság, adózás, adózás 2017, nav, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Még tízezren nem kértek kódot a NAV-tól

PP/MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot.

Tovább olvasom »
adózás, állami támogatás, online kassza

Két hét maradt támogatást kérni a pénztárgépre

piacesprofit.hu

Mintegy 20 ezer vállalkozás pénztárgépbeszerzéséhez nyújt segítséget a kormány. A kasszánként 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele a kassza 2016. december 31-ig történő üzembehelyezése. Az újonnan kötelezett vállalkozások már hat pénztárgéptípusból választhatnak.

Tovább olvasom »
online kassza, onlinekassza, pénztárgépek online bekötése

Roham lesz az online kasszákért az év végén

piacesprofit.hu

Az NGM számításai szerint jövőre 230 ezer – a gazdaságfehérítés egyik leghatékonyabb eszközének tartott – pénztárgép szolgáltat online, azonnali adatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az újonnan kötelezett, mintegy 20 ezer vállalkozás öt pénztárgéptípusból választhat. Az érintettek csaknem fele kért eddig – a kassza használatához szükséges – ún. üzembehelyezési kódot az adóhivataltól – közölte a minisztérium. Pár hét van már csak az átállásra.

Tovább olvasom »