önkéntesség

adat, adatbányászat, adatgyűjtés, algoritmus, bér, facebook, fizetés, google, jóléti állam, jövedelem, mesterséges intelligencia, munkanélküliség, önkéntesség, robotizáció, technológia, univerzális alapjövedelem

Univerzális alapjövedelem helyett adatadó?

Kriston László

A Big Data korában, adatvezérelt gazdaságban élünk, ahol a cégek ingyen szednek be egy csomó adatot a polgároktól. Ha a kormányok gondoskodnának róla, hogy ezt csak pénzért tehessék, abból el lehetne tartani a társadalmat. Megoldódna a robotok és a mesterséges intelligencia okozta munkanélküliség problémája.

Tovább olvasom »
csr, felelős vállalat, felelős vállalatok, motiváció, önkéntesség, társadalmi felelősségvállalás, vállalatok társadalmi felelősségvállalása

A vállalatnak is megéri az önkéntes munka

piacesprofit.hu

Óvodák kerítését festő felsővezetők, hajléktalanoknak ételt osztó menedzserek, kórházak gyermekosztályait felújító informatikusok, hátrányos helyzetű fiatalokat mentoráló kollégák. Ma már Magyarországon is találkozhatunk a vállalati önkéntesség számos formájával, de az arra rászoruló intézményeknek nyújtott fizikai segítség mellett egyre elterjedtebb a pro bono, más néven tudás alapú önkéntesség is. Ezért indult most összefogás.

Tovább olvasom »
csapatépítés, felelős vállalat, önkéntesség

Hány biztos CSR-láb van vállalati kultúránkban?

piacesprofit.hu

Bátran kimondható: a kötélnyúzó túlélőtáborok mámoros izzadtságszagába csomagolt csapat(le)építő tréningek kora lassacskán lejár. Helyébe a csapatépítést ösztönző, értékadó, lézerpontossággal és hidegséggel megtervezett vállalati önkéntesség lépett. Az önkéntesség kérdésének és gyakorlatának újraszőtt hálójában vergődve, mi magyarok vadul igyekezzük befoltozni azt a több évtizedes űrt, ami a történelmi idősávban valahol a hajdanvolt cserkészbecsület és a kapitalizálódással importált vállalati multikultúra között keletkezett. Máté József, a Közösségi Kemence Mozgalom alapítójának írása.

Tovább olvasom »
csr, önkéntesség, vállalatok társadalmi felelősségvállalása

Ön és kollégái önkénteskednek 2013-ban?

piacesprofit.hu

Idén harmadik alkalommal Magyarországon is megrendezik a vállalati önkéntesség napját, amelyet AdásNap 2013-nak neveztek el. A magyarországi programot a Business in the Community önkéntességi programjainak hazai partnereként a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szervezi május 6–12. között.

Tovább olvasom »
adomány, önkéntesség

Egyre több az önkéntes Vas megyében

PP/MTI

Egyre többen vállalnak önkéntes segítő munkát Vas megyében – mondta el a megyei önkéntes centrum szakmai vezetője. A világon leginkább a fejlett országokra jellemző, hogy az állampolgárok segítik az idegeneket, pénzt adományoznak, vagy önkéntes munkát vállalnak

Tovább olvasom »
kkv pályázat, önkéntesség

Az év önkéntese

piacesprofit.hu

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az Önkéntesség Európai Évében is meghirdeti „Önkéntességért Díj” pályázatát. Egyik fontos célkitűzése a figyelemfelhíváson és az önkéntesen végzett tevékenység népszerűsítésén túl az ilyen jellegű teljesítmények díjazása annak érdekében, hogy megfelelő elismerést kapjanak azok, akik önkéntesen végzett tevékenységükkel, vagy önkéntesek bevonása által jó példával járnak elöl, és sokat tesznek a közjó érdekében. Magánszemélyek mellett vállalatok és civil szervezetek is pályázhatnak.

Tovább olvasom »
adomány, felelősség, fenntarthatóság, önkéntesség

Adománybolt nyílt Szegeden

PP/MTI

Cégektől és magánszemélyektől kapott ruhaneműket, játékokat és könyveket árusítanak a Szeged első, nyugat-európai és egyesült államokbeli mintára kialakított adományboltjában.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor