önkéntes pénztárak

adózás 2019, béren kívüli juttatások, cafeteria 2019, munkáltató juttatások, önkéntes pénztárak

Cafeteria 2019: minden szem a munkáltatón

piacesprofit.hu

Jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lehet a pénztári hozzájárulás: a dolgozók számára 10 százalékos pluszt jelenthet ahhoz képest, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg – közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség).

Tovább olvasom »
lakossági pénzügyek, nyugdíjbiztosítás, önkéntes pénztárak, pénzügyi tudatosság

Aki most odafigyel, az nagyon jól járhat jövőre

piacesprofit.hu

Az év vége természetesen nem csak az ajándékvásárlásról szól, a megtakarítani vágyóknak néhány fontos határidőt is be kell tartaniuk. December 31-én az adóév is véget ér, addig pedig még van idő maximalizálni az erre az évre vonatkozó személyi jövedelemadó-visszatérítéseinket is – hívta fel a figyelmet az OVB Magyarország.

Tovább olvasom »
nyugdíjpénztárak, öngondoskodás, önkéntes pénztárak

Több pénz van a nyugdíjkasszákban

PP/MTI

Jelentősen nőtt az első fél évben az önkéntes és a magánnyugdíjpénztárak vagyona és befektetési eredményük is megugrott. Az önkéntes nyugdíjkasszák tagjainak száma kis mértékben emelkedett, a magánnyugdíjpénztáraké, valamint az egészség- és önsegélyező pénztáraké pedig némileg csökkent – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

Tovább olvasom »
adózás 2017, cafeteria 2017, önkéntes pénztárak

Karácsonyi meglepetés az idei cafeteriaadó-változás

piacesprofit.hu

A munkáltatók és pénztártagok örömére karácsony előtt néhány nappal elfogadott módosító hatására csökkent az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájáruláshoz kapcsolódó adókulcs, miután az adótörvények között a járulékcsökkentéshez igazítva 27-ről 22 százalékra apadt az egészségügyi hozzájárulás mértéke.

Tovább olvasom »
cafeteria, nyugdíj, öngondoskodás, önkéntes pénztárak

Cafeteria: a jövőnk a tét?

piacesprofit.hu

Önálló jogcímen kér támogatást az öngondoskodáshoz a cafeteriarendszer várható átalakítása során az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ). A munkáltatók ösztönzésének csökkenése, esetleges megszüntetése ugyanis – önálló – támogatás nélkül, dolgozók százezreit érinthetné hátrányosan.

Tovább olvasom »