önkéntes pénztár

adótörvény változások, adózás 2019, béren kívüli juttatás, cafeteria 2019, egészségpénztár, munkahelyi egészségvédelem, önkéntes pénztár

Cafeteria 2019: még tanácstalanok a vállalkozások

piacesprofit.hu

Az őszi adócsomagot sokan várták, remélve, hogy az tartalmaz majd az öngondoskodást, a munkáltatók egészségcélú támogatását ösztönző módosításokat. Október 19-én került az Országgyűlés elé a tervezet. Ennek kapcsán kérdeztük Vargha Lászlót, a Patika-csoport pénzügyi igazgatóját, hogy hogyan érinti a benyújtott módosító csomag a munkáltatók által adható béren felüli juttatásokat.

Tovább olvasom »
befizetés, munkáltatói szerep, önkéntes pénztár, tudatosság

Itt gyűjtögethetünk nyugdíjas éveinkre

piacesprofit.hu

Bár az önkéntes nyugdíjpénztári, valamint egészség- és önsegélyező pénztári tagok egyre tudatosabbak, szükség lenne arra, hogy a mainál sokkal szélesebb körben váljanak ismertté az öngondoskodás előnyei, lehetőségei – közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége a vele együttműködő kasszák első negyedéves eredményeit ismertetve.

Tovább olvasom »
adójóváírás, családok, gyermekek, önkéntes pénztár

Ezért nem jutnak adókedvezményhez a kisgyerekesek

piacesprofit.hu

Habár az adó-visszatérítés kulcsfontosságú ösztönző eleme az önkéntes nyugdíjpénztári, valamint egészség- és önsegélyező pénztári megtakarításnak, a gyereket nevelő pénztártagok mégis jóval kisebb arányban tudják azt igénybe venni – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) friss felméréséből.

Tovább olvasom »
befektetés, nyesz, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes pénztár

Nyugdíjtakarékosság: hiába keresünk többet?

piacesprofit.hu

Megyei rangsor készült arról, mennyit tesznek félre azok a magyarok, akik ki szeretnék egészíteni a jövőbeli állami nyugdíjukat, és emiatt magánúton takarékoskodnak. Budapesten hiába magasabbak az átlagbérek, mint az ország többi pontján, számos vidéki megye megelőzi a fővárost takarékosságban.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészségpénztár, egészségügy, gyógyszertár, nyugdíj, önkéntes pénztár

Egészségpénztár: kihátrálnak a munkáltatók, bővülnek az egyéni befizetések

piacesprofit.hu

A kormányzati intézkedések hatására idén jellemzően visszaesett a munkáltatói szerepvállalás az önkéntes egészségpénztári tagdíj-befizetésekben, ezzel párhuzamosan viszont erősödik az egyéni öngondoskodás. A Patika-csoport 2017. első negyedéves adatai egyértelműen mutatják a hangsúlyeltolódást: közel 37 százalékkal bővültek az egyéni befizetések.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, nyugdíj, nyugdíjelőtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Adójóváírással támogatnák az öngondoskodást egy javaslat szerint

Sebők Orsolya

Egy most elkészült tanulmány a meglévő adózási feltételek mellett egy új adózási lehetőség bevezetését javasolja, amelyben a munkáltató, a munkavállaló és az állam közösen vállal felelősséget az öngondoskodás erősítéséért. A javaslat részleteit dr. Kravalik Gábor az ÖPOSZ elnöke ismertette a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
nyesz, nyugdíj, öngondoskodás, önkéntes pénztár

Miből lesz nyugdíja? Adunk 3 tippet!

piacesprofit.hu

A hazai lakosság egyre nagyobb része ismeri fel, hogy fontos időben elkezdeni gondolkozni a nyugdíjas évek anyagi fedezetéről, ám a nyugdíjcélú megtakarítások sajátosságai kapcsán sok még a bizonytalanság. Pedig a három nyugdíjcélú konstrukció legfontosabb paraméterei alapján könnyen kiválasztható, hogy milyen megoldásokat érdemes választani az öngondoskodáshoz.

Tovább olvasom »
egészségpénztár, megtakarítások, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Jobban megéri az önkéntes pénztár

piacesprofit.hu

Egyetlen önkéntes pénztáron belül elérhetővé válhatnak ez évtől az – eddig külön-külön nyújtott – egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknak minimum öt éven át saját járadékot kell nyújtaniuk, a tagok pedig akár egy pénztáron belül két portfólióban is fialtathatják nyugdíjcélú megtakarításaikat.

Tovább olvasom »
egészségpénztár, nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Szépen gömbölyödnek az önkéntes pénztárak

piacesprofit.hu

A harmadik negyedév végén 1042 milliárd forintra rúgott az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona. Ez 6,53 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest. Az egy főre jutó vagyon még nagyobb mértékben, 7,65 százalékkal 971 ezer forintra nőtt.

Tovább olvasom »
megtakarítás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Kiütötte a különadó az önkéntes kasszákat

piacesprofit.hu

Az idén decemberben két évtizede fennálló önkéntes pénztári szektornak nem sok oka van az ünneplésre. Idén több tízezer pénztártag szüntette meg tagságát, de az évek óta stagnáló befizetések is csökkenő pályára kerültek. Közben a kasszák az elmúlt négy évben 84 milliárd forint nagyságú különadót fizettek, és a banki tranzakciós illeték is egyre nagyobb teherrel sújtja a szektort – írja a Független Pénztárszövetség közleménye.

Tovább olvasom »