önismeret

hatékony cégvezetés, motiváció, munkaerőpiac, munkáltatói márka, önismeret, toborzás

Mennyit ér a piacon az önismeret?

piacesprofit.hu

A munkaerő-piaci átalakulás miatt a munkáltatók nagy hangsúlyt fektetnek a vállalati ösztönzők, a munkáltatói márka építésébe, míg a munkavállalók igyekeznek megtalálni az igazi álomállást. Szakértőnk szerint azonban igazi előnyt az kovácsolhat a jelenlegi helyzetből, aki megfelelő önismerettel rendelkezik.

Tovább olvasom »
alkalmazkodás, cégvezető, hatékony vezető, helyzet függő vezetés, önismeret, sikeres vezető

Így lett sikeres az Apple vagy az Ikea

piacesprofit.hu

Vajon mi a közös az Apple alapítójában Steve Jobsban és a Tesla megálmodójában, Elon Muskban? Hogyan lehetett az, hogy Walt Disney, már az első miki egér rajzfilm sikere után egész szórakoztató iparágban gondolkozott? „Ők az úgynevezett erős jövőképpel rendelkező vezetők, akik másként néznek a világra. A sikeres vezetés azonban nem csak néhány kiválasztott kiváltsága, igenis tanulható” – mondja Aaron K. Olson, az Aon Global Talent Management vezetője, a Northwestern Egyetem tanszékvezetője, aki a napokban Budapesten mutatta be “Leading with Strategic Thinking” – (Stratégiai gondolkodással vezetni) című könyvét.

Tovább olvasom »
hatékonyság, önfejlesztés, önismeret, pszichológia

Az apró szokások meglepő ereje

Timár Gigi

Ha sikerülne levetkőzni a rossz szokásokat, megváltozna az életünk – gondoljuk sokszor. Ráadásul nem kell semmi drasztikus, az apró változtatások is hatalmas eredményekkel járhatnak. Mutatunk néhány konkrét tippet, hogy vehetjük rá magunkat jó szokásokra!

Tovább olvasom »
coaching, önfejlesztés, önismeret, sikeres vezető, vezetői szerep

Önismeret nélkül hova vezet a vezető?

piacesprofit.hu

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival – hogy szükség esetén változtathasson.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, önismeret, önsegítés

Így legyen sikeres bármiben!

piacesprofit.hu

Az emberek nagy többsége egész életében elfogadja, hogy bizonyos emberek speciális tudással és képességekkel rendelkeznek, az pedig, hogy mennyire leszünk kiválóak valamely tevékenységben, nagyrészt attól függ, milyen genetikai örökséget hordozunk. Csakhogy ez nem igaz.

Tovább olvasom »
karrier, önfejlesztés, önismeret

Önismeret a nagyívű karrier titka

piacesprofit.hu

A sikeres karrierstratégiához elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat, képességeinket, személyiségünket. Karrier iránytűnk csak akkor mutat a helyes irányba, ha tisztában vagyunk erősségeinkkel éppúgy, mint hiányosságainkkal. Az önismeret akkor is fontos, amikor karrierválasztás előtt állunk és akkor is, ha a választott pályánkon előbbre akarunk jutni.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, önismeret, sikeres vezető

Támogató és hátráltató szokásaink

piacesprofit.hu

Nem elég egy motiváló cél, ha nem társul hozzá a meggyőződés, hogy ezt képesek is vagyunk megvalósítani. A minket támogató vagy akadályozó gondolkodásmódról, meggyőződéseinkről, hiedelmeinkről, átkeretezésről ír szakértőnk, Vass Andrea coach.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, önismeret, sikeres vezető

Hogyan lehetünk eredményesebbek?

piacesprofit.hu

Min múlik az, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat, hogy egyáltalán merjük-e és tudjuk-e azt az életet élni, amit szeretnénk? Kamaszként mindnyájunknak vannak álmai, nagy, világmegváltó tervei, aztán valamivel vagy sokkal alább adjuk, vagy el is felejtjük ezeket az álmokat. A Piac&Profit szakértője segít megtudni, mit tehetünk magunkban a sikerért!

Tovább olvasom »
kkv vezető, önismeret, pszichológia, vállalkozás

Ön vállalkozónak született?

Timár Gigi

Az ideális vállalkozó felküzdi magát a legmagasabb sziklafokra, miközben örömét leli az őt érő csapásokban, és a mosoly egy pillanatra sem fagy le az ajkáról. Ám úgy tűnik, a vállalkozások jelentős részét nem született vállalkozók vezetik. S még az sem biztos, hogy ez baj.

Tovább olvasom »