önfejlesztés

e-learning, nyelvtanulás, önfejlesztés, önképzés, online oktatás

A legjobb oldalak önképzéshez

Szeicz András

A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni.

Tovább olvasom »
kudarc, kudarckezelés, önfejlesztés, újrakezdés

5 mód, hogy lélekben felálljunk egy kudarc után

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A kudarctűrés elengedhetetlen egy vállalkozó számára, de egy idő után még a legbuzgóbb optimista is megrendül. Miután jön egy megsemmisítő csapás (vagy kettő, vagy öt), képesek vagyunk továbblépni? Vissza tudjuk szerezni a hitet és bizakodást, ami miatt eredetileg belekezdtünk? Jon Gordon az Entrepreneur.com-on megjelent cikkében ad hozzá némi segítséget!

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, elöregedés, innováció, karrier, képesség, önfejlesztés, siker, siker kritérium, tehetség

Ez a belső akadálya, hogy sikeressé váljunk

piac-profit.hu

Mindenkinek voltak tévedései és mulasztásai a szakmai pályafutása során. Sőt nagy vereségei is, embert próbáló kihívások, amikbe belesült. Fontos, hogy ezek ne bátorítsanak el, ne adjuk fel a további küzdelmet. Hogyan kovácsoljunk a malőrjeinkből tőkét, ami segíthet az új üzleti és anyagi magaslatok elérésében?

Tovább olvasom »
fogyasztói szokások, gazdagság, milliomos, önfejlesztés, pszichológia, siker kritérium, szegény, szegénység, vagyon

Ezek a szokások akadályozzák, hogy meggazdagodjunk

piacesprofit.hu

Mi a vagyonos ember ellentéte? Az, akit szokásai akadályoznak abban, hogy változtasson a helyzetén. A rossz beidegződések naponta vetik vissza az embert az anyagi függetlenség felé vezető úton – véli Thomas C. Corley, aki öt éven át tanulmányozta a gazdagok életútját és vállalkozásaik történetét.

Tovább olvasom »
kudarckezelés, önfejlesztés, pszichológia, siker, siker kritérium, smart célok

Jeleket látunk… a siker 8 jelét

PP

Gyakran kapcsoljuk a siker fogalmát a karrierhez vagy a pénzügyekhez, ám ez annál sokkal több. Hogy számunkra mi, azt magunk határozzuk meg, de van néhány jel, hogy jó úton járunk a majdani siker felé. Ha pedig még nem igazak ránk az alábbiak, máris elkezdhetünk dolgozni e készségek fejlesztésén.

Tovább olvasom »
énmárka, önfejlesztés, promóció

Segítség belső kincseink kiaknázásához

PP

Segíteni az embereknek, hogy ki tudják fejezni önmagukat, egyediségüket. Motiválni őket, hogy alakítsák ki „személyes márkájukat”, hogy biztosan tudják, ők kicsodák, miben tehetségesek, és mindezt hogyan jelenítsék meg – ez Dobó Mariann, a Szabadegyetem.com tanácsadó Kft. vezetőjének küldetése.

Tovább olvasom »