önerő

ingatlan árak, ingatlanpiac, jelzáloghitelek, lakásárak, lakáshitel, önerő, törlesztőrészletek

Olcsó hitelből olcsó lakást

piacesprofit.hu

Országosan több százezer olyan, 5 millió forint értékhatár alatti lakás vagy nyaraló található, amely kis törlesztő részletű hitel segítségével meg lehetne venni. A hitelfelvevő jövedelme alapján 1 millió forint hitel 60 havi részletre 20-23 ezer forintos havi törlesztést jelenthet. Ez esetben a folyamat teljesen egyszerű és gyors, nincs jelzálog bejegyzés, nincs közjegyzői díj, sőt van olyan pénzintézet, aki még bankszámlát sem kér hozzá, ami jelzáloghitel esetén elképzelhetetlen – hívta fel a figyelmet az Otthon Centrum Hitel Center.

Tovább olvasom »
fejelsztés, hitelfelvétel, kkv stratégia, önerő, tudatos tervezés, uniós források, üzleti terv

Hiánycikk a tudatosság

piacesprofit.hu

Egyre nagyratörőbben terveznek, optimisták a magyar kisvállalkozások, de a tudatos tervezés még mindig hiánycikk. Még mindig óvatosak, kockázatkerülők a hitelek terén, ha fejlesztenek, akkor azt önerőből teszik.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, nhp, növekedési hitelprogram, önerő, széchenyi kártya

Készüljünk a pénzszerzésre!

piacesprofit.hu

Lassan már egy éve az uniós pályázatokra várakozva élnek a hazai vállalkozók, de előbb-utóbb tényleg elindul a pályázati dömping. Ha pályázatokról van szó, nem tekinthetünk el az önerő-finanszírozás problémájától. Akinek nincs elég saját forrása, fel kell készülnie a banki finanszírozás bevonására. Erre általánosan két banki termék tűnik igen alkalmasnak: a Széchenyi Kártya, illetve a 2,5 százalékos MNB NHP. Mindkét területen vannak újdonságok, amelyekről fontos tudni az érintetteknek.

Tovább olvasom »
kkv-pályázatok, önerő, uniós források, uniós pályázatok, vállalati hitelezés

Tűkön ülve lesik az uniós pénzeket a cégek

piacesprofit.hu

A cégek negyede pályázna a következő három évben, EU-források nélkül a tervezett beruházásaiknak csak 40 százaléka valósulna meg. A pályázók 58 százaléka 50 millió forint alatti összegre pályázik majd; legtöbben technológiafejlesztésre, székhely- vagy telephelybővítésre, valamint kapacitásbővítésre fordítanák a pénzt.

Tovább olvasom »
hitelképesség, kkv finanszírozás, kkv pályázat, önerő

Honnan teremtsük elő az önerőt?

piacesprofit.hu

A legtöbb uniós pályázathoz rendelkezni kell a projekt teljes összegének felével, az önerővel. Csakhogy a legtöbb vállalkozásnak nincs annyi tartaléka, hogy zsebből finanszírozhasson egy akár százmilliós projektet, ilyenkor lépnek be a képbe a banki források.

Tovább olvasom »
kkv-pályázatok, kohéziós pénzek, nfü, önerő, uniós források, uniós pénz

Bődületes mennyiségű uniós pénzt fizetnének ki idén

piacesprofit.hu

Ezerötszáz milliárd forintnyi, azaz 10 millió lakosra számítva fejenként 150 ezer forint európai uniós fejlesztési támogatást akar kifizetni idén a kormány, lendületet adva ezzel a gazdasági növekedésnek. Az irányító intézményrendszer a jövőben jelentősen átalakul: a fejlesztési ügynökségtől a tárcákhoz kerülnek a projektek.

Tovább olvasom »
budapest, főgáz, főtáv, nft2, önerő, pályázat

Fővárosi kiárusítás: viszlát Főgáz és Főtáv?

PP/MTI

Már az idén várhatóan 40 milliárd forint saját erőre van szüksége a fővárosnak azokhoz az előkészített, vagy már folyamatban lévő beruházásokhoz, amelyekhez európai uniós támogatást igényeltek – közölte Steiner Pál, a Budapest Fejlesztési Tanács elnöke, miniszterelnöki megbízott.

Tovább olvasom »