olimpia

bank, légi irányítás, olimpia, real time, sportesemény, való idő

Innen tudjuk azonnal az olimpiai eredményeket

piacesprofit.hu

Egyre gyakrabban találkozunk a „valós idejű operációs rendszer” (Real Time Operating System – RTOS) kifejezéssel. Számos esetben ilyen eszközök gondoskodnak biztonságunkról, kényelmünkről vagy éppen szórakoztatásunkról, a téli olimpiától kezdve a légiirányításon át egészen a banki szolgáltatásokig. De pontosan mit is jelent ez, és milyen hatással van a mindennapi életünkre?

Tovább olvasom »
egészségvédelem, környezetvédelem, légszennyezés, olimpia, szmog

Nem kap lélegzetet Budapest

piacesprofit.hu

Nem csak Budapesten, az egész országban egészséget pusztító szmogos levegőtől szenvedünk. Legrosszabb a helyzet Budapesten és a vonzáskörzetében. A klímaváltozás miatti, egyre kiszámíthatatlanabb időjárási viszonyok befolyásolására elég kicsi az esélyünk, de a levegőszennyezés csökkentése érdekében sokkal többet tehetnénk. Élhetőbb várost kérnek a budapestiek. Egy, az origo.hu által elemzett tanulmány szerint a sokak által vitatott budapesti olimpiai beruházások ebben rengeteget segítenének.

Tovább olvasom »
infografika, olimpia

Ennyire ráfizetéses olimpiát rendezni

Kriston László

A kormányoknak és az adófizetőknek gyakran ráfizetéses üzlet elvállalni egy olimpia megrendezését. Csak a legfejlettebb infrastruktúrával, több korszerű sportcsarnokkal és stadionnal rendelkező országoknak van esélyük, hogy nyereséggel jönnek ki az ügyből. Infografikán mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom »
foci-eb, marketing, olimpia, reklám

Ezért érte meg hirdetni az Olimpia alatt

piacesprofit.hu

Minden éjjel 2 és 4 óra között 790 ezer magyar látott legalább húszpercnyi olimpiai tévéközvetítést. Az aranyérmes magyarok sportágai közül leghosszabb ideig úszást néztek, majd vívás és kajak-kenu következik. A labdarúgó Európa-bajnokság mind a négy magyar meccs élő közvetítéséből 606 ezren néztek meg legalább egy félidőt.

Tovább olvasom »
felmérés, foci-eb, olimpia

A többség csak a szépet látja az olimpiában

piacesprofit.hu

A magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százalékát pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát és paralimpiát. Nagyjából kétharmadnyi válaszadó (65%) szerint legalább ugyanolyan vagy magasabb színvonalon lennénk képesek a játékok megrendezésére, mint Rio de Janeiro – az Ipsos friss felmérése szerint.

Tovább olvasom »
foci-eb, olimpia, online kereskedelem, online marketing, webshopok

Ez a nyár a sportról szólt

piacesprofit.hu

Továbbra is töretlenül növekszik a hazai online kiskereskedelem. A piac az idei első félévet 18 százalékos bővüléssel zárta. Az előző évek trendjéhez hasonlóan, 2016 első féléve is jelentős növekedéssel zárt, amiben idén nagy szerepe volt a kiemelt sporteseményeknek is.

Tovább olvasom »
jog, marketing, olimpia

Jogi ügy lesz a sajtbureszből

piacesprofit.hu

Több magyar cég is ügyesen reagált Kenderesi Tamás úszó “sajtbureszes” megszólalására a közösségi médiában. A marketingesek emelik kalapjukat, a Magyar Olimpiai Bizottság viszont jogi lépéseket fontolgat.

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, hőség, klímaváltozás, olimpia

A hőség kinyírja az olimpiát

PP/MTI

A globális felmelegedés miatt az északi félteke legtöbb városa alkalmatlanná válhat arra 2085-re, hogy nyári olimpia házigazdája legyen, köztük van Isztambul, Madrid, Róma, Párizs és Budapest, amelyek pályáztak vagy pályáznak a 2020-as vagy a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére, vagy Tokió a 2020-as játékok helyszíne – állapították meg amerikai tudósok.

Tovább olvasom »
cégvezetés, olimpia, projekt tervezés, tudatos tervezés, üzleti terv

4 dolog, amit a riói olimpiából tanulhatunk

piacesprofit.hu

A vállalkozások – különösen az induló vállalkozások – számos dologba bukhatnak bele könnyedén. A sales gondoktól a rossz menedzsment döntésekig, vagy a rosszul számított költségeik még áttekinteni is nehéz mindazt, ami gondot okozhat. Jó pár dolog végiggondolását segíti, ha megnézzük, mit tanulhatunk az olimpiából.

Tovább olvasom »