okostelefonok

okostelefonok, roaming, telekommunikáció

Korlátlanul telefonálhatsz külföldre az új Vodafone csomaggal

PP/MTI

Korlátlan nemzetközi hívást vezet be a Vodafone Magyarország, az új díjcsomagokkal korlátlanul lehet EU-s számokat hívni belföldről, a EU 27-ek mellett Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába, Svájcba, Monacóba és Törökországba lehet így telefonálni – jelentette be Amanda Nelson, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Tovább olvasom »
it-biztonság, kiberbűnözés, okostelefonok

Hackerevolúció: már nem a trójai a menő

piacesprofit.hu

Az egykor az egyik legveszélyesebbnek tartott kártevő, a mobil reklám trójai tavaly hanyatlásnak indult – derül ki a Kaspersky Lab legfrissebb „Mobil Kártevők Fejlődése” című jelentéséből. Továbbra is agresszívan fertőzik a felhasználókat, de a technológia, amit használnak, jelentős változásokon esett át az elmúlt egy év alatt. A trójai családok elkezdtek olyan fizetős sémákat használni, mint például a fizetett SMS- és WAP-számlázó szolgáltatás a nyereség megőrzése és növelése érdekében.

Tovább olvasom »
fényképezőgépek, okostelefonok, technológiaváltás

Az okostelefonok bekebelezik a fényképezőgépek piacát

piacesprofit.hu

Bár évente jelentős mennyiségű digitális fotó készül Magyarországon, a fényképezőgépek piaca mégis leszálló ágban van már évek óta. Nem országspecifikus a jelenség, sokkal inkább egy világméretű trend része: manapság már szinte mindenki a telefonjával fotóz. Fényképezőgép-készülékeknek pedig maradt mindössze 3 százaléknyi piacrész, igaz, a magas árkategóriában.

Tovább olvasom »
infokommunikació, információs társadalom, okoseszközök, okostelefonok

Már filmet is telefonon nézünk

piacesprofit.hu

Okostelefont mára közel 4 és félmillióan használnak hazánkban, 90 százalékuk valamilyen tartalmat is rendszeresen fogyaszt a mobilján. Az okostelefonok minden más eszközt pótolni tudnak: a hírek, cikkek olvasása és a zenehallgatás mellett már nemcsak rövid videókat, hanem filmeket is nézünk rajtuk.

Tovább olvasom »
alkalmazkodás, fogyasztói élmény, fogyasztói szokások, it a cégben, közösségi oldalak, okostelefonok

Trendek, amik megváltoztatják a jövőt

kfarkas

Úgy tűnhet, hogy néhány most meghatározó trend, mint a fogyasztók igénye az azonnali ügyfélkapcsolatra, vagy a technológiától való elfordulás, egyik pillanatról a másikra jelenik meg a piacon. A technológiai forradalom által (is) kiváltott változások valóban félelmetes sebességgel következnek be, alig néhány hónap vagy év alatt teljesen felforgatva korábban évtizedekig működő piacokat. A cégek nem nagyon tehetnek mást, alkalmazkodniuk kell a megváltozott körülményekhez. Ehhez nyújtunk most fogódzót és néhány tanácsot a PwC friss tanulmánya segítségével.

Tovább olvasom »
fogyasztói szokások, információs társadalom, okostelefonok

Nem is akarunk több százezres kütyüt

piacesprofit.hu

Kevésbé számít a márkahűség, új eszköz a régi elavultsága miatt kell. Inkább üzletben vásárolunk, mint online, és még nem mindenkinek kell a mobilnet. 150 ezer forint alatt szeretnénk megúszni a laptopot, míg telefonnál 80 ezer a lélektani határ a notebook.hu friss felmérése szerint.

Tovább olvasom »
fogyasztói szokások, információs társadalom, közösségi oldalak, okostelefonok

Chat a mobilról, vásárlás az asztali gépről

piacesprofit.hu

A hazai internethasználók mintegy napi 209 percet, azaz közel három és fél órát töltenek a világhálón. A legfőbb internetes tevékenységek listáján továbbra is vezet a közösségi oldalak látogatása, az elektronikus levelezés és a hírolvasás, amit jellemzően mobil eszközökön végeznek a netezők. Fix eszközökön zajlik viszont a nagyobb elmélyülést megkívánó online ügyintézések többsége.

Tovább olvasom »
applikációk, közösségi oldalak, okostelefonok, online marketing, pokémon go

Még nem késtünk le a Pokémon őrületről

kfarkas

Milliók hajkurásszák a pokémonokat, a kis képzeletbeli lényeket az okostelefonjaikon: az idei nyár nagy őrülete még egyáltalán nincs lecsengőben. Ezért mindenkinek érdemes megfontolnia, hogyan csatlakozhat rá a Pokémon Go-mániára, hogy ezzel is növelhesse forgalmát. Adunk néhány filléres tippet!

Tovább olvasom »
it-biztonság, kiberbűnözés, okostelefonok

Nehéz év vár az androidos telefonok tulajdonosaira

piacesprofit.hu

Elavult verziók, biztonsági rések, az interneten terjedő és előre telepített kártevők – a G Data előrejelzése szerint ezek várnak az androidos telefonokra ebben az évben. Lassan érkeznek a biztonsági frissítések, a nem tiszta forrásból származó készülékek többségén pedig kártevők bújnak meg.

Tovább olvasom »
közösségi oldalak, megosztás, okostelefonok, sharing economy

Osztogatnak, vagy fosztogatnak?

piacesprofit.hu

A „sharing economy” cégek – Couchsurfing, Airbnb, Uber és társaik – úgynevezett „teremtő rombolással” forgatnak fel teljes iparágakat néhány év leforgása alatt – és hagyományos versenytársaiknak követnük kell a példájukat – derült ki a PwC Magyarország szakértői tanulmányából.

Tovább olvasom »
énmárka, it a cégben, közösségi oldalak, okostelefonok, rugalmas munkaégzés

Egyre mobilabb a munkavégzés és az álláskeresők is

piacesprofit.hu

A munkakeresés egyre inkább mobillá válik, csakúgy, mint a munkahelyek. A közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik a munkakeresésében és a toborzásban, miközben olyan új trendek jelennek meg, mint a smartworking, ami nemcsak a vállalati munkakörnyezetre van hatással, de a munkáltató és a munkavállaló közti hagyományos kapcsolatot is újraértelmezi.

Tovább olvasom »