okos város

debrecen, e-jegy, okos város, parkolás, smart city

E-jegy után már e-parkoló is van Debrecenben

piacesprofit.hu

Debrecenben mutatták be a mobilfizetési rendszerek legújabb generációját képviselő applikációt, a Rolletet. Az alkalmazás segítségével auto­ma­ti­kusan, készpénz vagy parkolójegy használata, sőt egyetlen gombnyomás nélkül lehet parkolni. A Smart City projekt ke­retében megvalósuló fejlesztéssel a jövőben nem csak parkolni, hanem tankolni vagy bevásárolni is kényel­me­sebben és gyorsabban lehet majd.

Tovább olvasom »
budapest, élelmiszer, energia, fenntartható építészet, környezetszennyezés, népességnövekedés, okos város, túlnépesedés, urbanizáció, város, városlakó, zöld építészet

Harminc év kell hozzá, hogy Budapest okosváros legyen?

klímablog

A magyar városlakók a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint az élelmiszer-, illetve az energiahiányt tartják a legnagyobb kihívásnak a jövő metropoliszai számára. Budapest pedig 30 éven belül válhat okos várossá, derült ki a Futureal-csoport és a TEDxDanubia rendezvényének közönsége körében végzett felmérésből.

Tovább olvasom »
adatvédelem, it-biztonság, okos város

Így lehet megbénítani egy egész várost

piacesprofit.hu

Az okos közlekedésfelügyeleti rendszerek sokszor gyakorlatilag nyílt kapukat kínálnak a kiberbűnözőknek, akik így érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá vagy akár egy teljes város közlekedési infrastruktúráját szabotálhatják – derült ki egy friss kutatásból.

Tovább olvasom »
applikációk, ipari forradalom, okos mérők, okos város, okoseszközök, startupok, technológiai fejlődés

Egy nap 2036-ban

kfarkas

Húsz éven belül életünket alapvetően átalakítja majd a technológiai fejlődés: hogy milyen alaposan, azt csak akkor értjük meg, ha belepillantunk a húsz évvel későbbi jövőbe. Huber Krisztián, az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnökének segítségével belepillantunk a jósgömbbe.

Tovább olvasom »