okos autó

adatvédelem, okos autó

Okosautókhoz okos védelem is kell

piacesprofit.hu

Az autóipar számára az információ a legfontosabb új üzemanyag, ami az innovációt hajtja. Az okosjárművek által generált adatok számos különféle területen felhasználhatók a termékek és a szolgáltatások fejlesztéséhez. Az információkat azonban meg is kell védeni az illetéktelenektől, hiszen 2014 óta a hatszorosára nőtt az autóipari szereplők ellen intézett kibertámadások száma. A Micro Focus szakértői szerint az adatmaszkolás jelenti a legjobb megoldást ezen a területen, mivel a módszer úgy óvja meg az információkat, hogy továbbra is lehetővé teszi az adatok elemzését.

Tovább olvasom »
autóipar, it-biztonság, kiberbűnözés, okos autó

Az okos autókban lesz a nagy profit

piacesprofit.hu

Az elkövetkező években az IT-biztonsággal foglalkozó vállalatoknak és az autógyártóknak is egyre intenzívebben kell majd foglalkozniuk a gépjárművek informatikai rendszereinek biztonságával, az ilyen irányú szolgáltatások piaca akár néhány éven belül dollár milliárdokkal lesz mérhető – vallják a Hunguard Kft. szakértői.

Tovább olvasom »
autóipar, infokommunikació, okos autó

Az okos autók a kis szervizek végét jelenthetik

piacesprofit.hu

Konszolidáció, újabb piaci szereplők, szigorú központi szabályozások és az alternatív energiaforrások robbanásszerű fejlődése jelentősen megváltoztathatja az európai márkaszerviz piacot. A szektor jellemzően kétpólusú felosztásában a hivatalos márkaszervizek és a független javítóműhelyek versenye várhatóan egy ideig kiélezett marad, azonban a legújabb technológiák magas eszköz-, és fenntartási költségigényét csak kevesen tudják majd finanszírozni ez utóbbiak közül.

Tovább olvasom »
információs társadalom, m2m, okos autó

Pár év és ellepnek az okosautók

piacesprofit.hu

Öt éven belül az intelligens autók a vezető beavatkozása nélkül fognak haladni az autópályán – legalábbis ez a vezető német autógyártók előrejelzése. Az autógyártók a közeljövőben többmilliárdos nyereségre számítanak a teljesen és részben automatizált intelligens járművek piacáról.

Tovább olvasom »