ökológiai gazdálkodás

díj, K&H bank, magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, megújuló energia, mnb, öko alap, ökológiai gazdálkodás, papírmentes iroda, portfólió, tranzakció, zöld bank, zöld befektetés

A K&H lett a legzöldebb hazai bank

klímablog

A K&H elnyerte a Magyar Nemzeti Bank Zöld Bank Díjat a pénzügyi szektor környezetileg is fenntartható növekedése érdekében tett példaértékű gyakorlatáért. Az elismerést annak köszönhetően kapta meg a pénzintézet, hogy saját ökológiai lábnyomának csökkentése mellett a
technológiai lehetőségeket kiaknázva olyan digitális szolgáltatásokat vezet be, amelyeknek köszönhetően 2020-ra megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése.

Tovább olvasom »
bioélelmiszer, biogazdálkodás, egészség, ökológiai gazdálkodás, ökológiai lábnyom

Jó esetben a “bio” nem cél, hanem mellékhatás

Szeicz András

A sajtburgernek is volt fénykora. 1988-at írtunk, amikor az első hazai McDonald’s megnyitott a Régiposta utcában, amely vélhetően pár napig a legnépszerűbb hely volt Budapesten. Aztán ez is lecsengett, és a rendszerváltás után nem sokkal már egyre gyakrabban hangzottak el a „bio” és „öko” szavak. 2014–2016 között 1014 milliárd forint volt a tudatos vásárlói döntések értéke, amiből élelmiszerre 360 milliárdot költöttünk a Tudatos Vásárló Piaci Jelentés eredménye szerint. Az ökogazdálkodás mégsem virágzik, aminek a szigorú szabályok és az előállítási költségek miatti magas ár a fő oka.

Tovább olvasom »
méhészet, méz, ökológiai gazdálkodás

A gazdaságnak és a klímának is kellenek a méhészek

PP/MTI

A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen, a közvetlen gazdasági hatása milliárdokban mérhető, közvetve a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is nélkülözhetetlen – a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerint.

Tovább olvasom »
ökológiai gazdálkodás, uniós források, unióspénzek, vidékfejlesztés

Megjelentek a Vidékfejlesztési Program első kiírásai

kfarkas

Megjelentek a Vidékfejlesztési Program első pályázati felhívásai. Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG) és az ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása címmel jelentek a felhívások. E területek támogatására pályázhatnak elsőként az aktív mezőgazdasági termelők a Vidékfejlesztési Program keretében a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban.

Tovább olvasom »
klónozás, mezőgazdaság, ökológiai gazdálkodás

Importálni is tilos lesz a klónokat

piacesprofit.hu

A mezőgazdasági céllal tartott állatok klónozásának, a klónozott állatok utódaiból készült termékeknek és azok uniós importjának betiltása mellett foglalt állást kedden az Európai Parlament, szigorítva az Európai Bizottság által benyújtott javaslatot.

Tovább olvasom »
biogazdálkodás, élelmiszeripar, fenntartható fejlődés, fenntartható gazdálkodás, mezőgazdaság, ökológiai gazdálkodás, termőföld

Nem is olyan rossz a bio

kfarkas

A növényvédő szereket és műtrágyákat hasznosító gazdálkodás súlyos környezeti károkat okoz, de magasabb termésátlagok érhetőek el vele – ez a jelenlegi mezőgazdaság egyik alaptétele. Most egy független és átfogó kutatás bebizonyította, hogy ez nem egészen igaz.

Tovább olvasom »