nyugdíjrendszer

nyugdíj, nyugdíjrendszer, öngondoskodás

Még bízunk abban, hogy lesz nyugdíjunk

piacesprofit.hu

A magyarok felét aggasztja, hogy nem lesz elég nyugdíja idős korára – ezt állapítja meg az Aegon idei Nyugdíjfelkészültségi Kutatása. A megkérdezettek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy rosszabb anyagi helyzetben lesz, mint a jelenlegi nyugdíjasok, ennek ellenére a nyugdíj-felkészültségünk az egyik legalacsonyabb az egész világon.

Tovább olvasom »
állami nyugdíj, családi adókedvezmény, időskori foglalkoztatás, megtakarítások, nyugdíjpénztár, nyugdíjrendszer

Lassan lemondunk az állami nyugdíjrendszerről

piacesprofit.hu

Csak minden második magyar számít arra, hogy kizárólag a nyugdíjából meg tudna élni. A hosszú távú anyagi kockázatokat mérlegelve a legtöbben még mindig attól tartanak, hogy az állam elveszi a nyugdíjcélú megtakarításokat, ez a válaszadók 42 százalékát aggasztja komolyan – derült ki a K&H biztos jövő indexéből. Azonban a hosszú távú megtakarításokkal kapcsolatban most a legpozitívabbak a megkérdezettek: mindössze 37 százalék gondolja, hogy ezek keveset érnek majd. A K&H szerint a háztartások jövedelmi helyzetének javulása miatt az öngondoskodási piac bővülhet. Egy havi 20 ezer forintos megtakarítás konzervatív 2-3 százalékos hozammal számolva 30 év múlva közel 10 millió forintot eredményezhet.

Tovább olvasom »
cafeteria, megtakarítások, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíjrendszer, öngondoskodás

A munkáltatók menthetik meg a nyugdíjálmodókat

piacesprofit.hu

A magyarok 73 százaléka szerint kizárólag az állam feladata, hogy gondoskodjon az egyén időskori anyagi biztonságáról – derült ki az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb eredményeiből. Az elmúlt három évben folyamatosan nőtt azoknak az aránya, akik még mindig csak az állami nyugdíjra támaszkodnának. A munkáltatóknak is kulcsszerepe van abban, hogy ez a tendencia megforduljon.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, cafeteria, családi adókedvezmény, első házasok adókedvezménye, nyugdíjrendszer, öngondoskodás, szja

Többet hagynak a zsebünkben jövőre

piacesprofit.hu

Az szja-t érintő, 2016-ban hatályba lépő változások java az adóterhek csökkentését eredményezi. Az adócsökkenés kapcsán változik a családi adókedvezmény és az első házasok kedvezményének kulcsa is és jól járnak a magán-nyugdíjpénztárakat elhagyók is.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjrendszer, öngondoskodás

Előbb-utóbb az állam nem tudja kifizetni a nyugdíjakat

piacesprofit.hu

A magyar nyugdíjasok bevételeinek több mint 86 százalékát az állam által kifizetett nyugdíjjáradék teszi ki az OECD elemzése szerint, vagyis a hazai időskorúak vannak leginkább kiszolgáltatva az állami nyugdíjrendszernek és az azt érintő demográfiai folyamatoknak. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár összegyűjtötte, hogy az állami nyugdíj mellett milyen forrásokra hagyatkozhatunk, ha szeretnénk kiegészíteni a nyugdíjunkat.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, nyugdíj, nyugdíjrendszer

Finomhangolták a nyugdíjszabályokat

piacesprofit.hu

Friss kormányrendelet egyértelműsíti az állami nyugdíjrendszer több részletét: közölték a valorizációs szorzószámokat, egyszerűsítették az ügyintézést, és egyértelműsítették a „Nők 40 Plusz” program részletszabályait, így még több nő élhet a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségével.

Tovább olvasom »