nyugdíjpénztárak

nyugdíjpénztárak, öngondoskodás, önkéntes pénztárak

Több pénz van a nyugdíjkasszákban

PP/MTI

Jelentősen nőtt az első fél évben az önkéntes és a magánnyugdíjpénztárak vagyona és befektetési eredményük is megugrott. Az önkéntes nyugdíjkasszák tagjainak száma kis mértékben emelkedett, a magánnyugdíjpénztáraké, valamint az egészség- és önsegélyező pénztáraké pedig némileg csökkent – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

Tovább olvasom »
befizetések, megtakarítás, nyugdíj, nyugdíjpénztárak, nyugdíjvagyon, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Nem eléggé támogatják a nyugdíjat a munkáltatók

piacesprofit.hu

Az első negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak vagyona 8,5, illetve 6,4 százalékkal nőtt éves összevetésben, a pénztárak kiváló teljesítményt nyújtottak – ismertette az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége a szervezettel együttműködő kasszák összesített adatait. A kiváló teljesítmény ellenére a nyugdíjtakarékossági piac rövid és hosszú távú jövője kapcsán a szervezet aggasztónak tartja, hogy az első negyedévben jelentősen visszaesett a munkáltatói befizetések összege.

Tovább olvasom »
nyugdíjpénztárak, öngondoskodás, pénzmosás

Nyugdíjpénztári tag? Akkor átvilágítják!

piacesprofit.hu

Törvényi előírás alapján az önkéntes pénztári tagok esetében az ügyfél-átvilágítás eredményeinek – a hatályos jogszabályokkal összhangban − teljes körűen rendelkezésre kell állniuk december végéig, annak érdekében, hogy ügyleti megbízásaik teljesítésére ezt követően is sor kerülhessen. A tagoknak célszerű előzetesen tájékozódniuk, hogy szükséges-e pénztárukat e célból felkeresni.

Tovább olvasom »