nyugdíjkiegészítés

megtakarítás, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíjkiegészítés, nyugdíjpénztár

100 ezerrel lesz kevesebb a nyugdíjunk a vártnál

piacesprofit.hu

Átlagosan 8 év lemaradásban vannak, akik a harmincas éveikben kezdenek el takarékoskodni. Ezt azok állítják, akik már rendelkeznek megtakarítással. Ráadásul a ténylegesen várható nyugdíj összege átlagosan közel 100 ezer forinttal kevesebb az ideálisnak tartotthoz képest – derült ki az Allianz legfrissebb, az öngondoskodást vizsgáló kutatásából.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

Heti egy-két napot nyugdíjasként is dolgozni fogunk

piacesprofit.hu

A magyarok többsége nyugdíjasként is dolgozna, leginkább azért, mert szeretne aktív maradni – derül ki az NN Biztosító kutatásából. Ám az aktív nyugdíjas éveket tervezők is legfeljebb heti egy-két napos elfoglaltságban gondolkodnak leginkább, ami nem válthatja ki az öngondoskodást, az előre tervezést.

Tovább olvasom »
előtakarékosság, nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

Csak a mi nyugdíjunkra nem lesz pénz?

piacesprofit.hu

A lakosság közel háromnegyede bizonytalan a jövőjével kapcsolatban, hiszen maximum 3 évre látja előre élete alakulását. A Groupama és a GFK által készített kutatás eredményei alapján az is kiderült, hogy a középkorúak helyzetét tovább nehezíti az a tény, hogy saját maguk mellett több generációról is gondoskodniuk kell.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

A lakosság kétharmada még mindig a nyugdíj-csodában bízik

piacesprofit.hu

A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből. Ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy az elmúlt egy évben, a válság óta először növekedett a pénztári tagok száma és az eseti befizetések összege.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

Nyugdíjtippek negyveneseknek

piacesprofit.hu

Ahhoz, hogy a jövő idősei fenn tudják tartani korábbi életszínvonalukat a nyugdíjba vonulást következő évtizedekben, öngondoskodásra, nyugdíjcélú megtakarításokra is szükség lesz. Már a mai negyvenesek számára is elengedhetetlen, hogy félretegyenek jövendő nyugdíjukra. De hogyan?

Tovább olvasom »
cafeteria 2014, megtakarítás, nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás, vállalkozói lét

Nyugdíj vállalkozóként? Tegyünk érte!

piacesprofit.hu

A vállalkozóra nem jellemző, hogy nyugalmasan töltené a napokat. Küzdünk a cég fejlődéséért vagy éppen talpon maradásáért, próbálunk gondoskodni a munkatársainkról, családunkról. Önmagunkat azonban többnyire hanyagoljuk. Aztán jön a meglepetés, ha kiderül, hogy mi sem bírjuk töretlen erővel és energiával az idők végezetéig. Mit tehet a vállalkozó, ha nem minimálnyugdíjas akar lenni, hanem szeretné élvezni a dolgos évei gyümölcsét?

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, öngondoskodás

Kényszervállalkozó? Kevés lesz a nyugdíja!

piacesprofit.hu

A nyugdíjrendszer bizonytalanságának csak egyik oka az öregedő társadalom, és az aktív, dolgozó lakosság számának csökkenése. A másik súlyos probléma, hogy hazánkban minden harmadik adófizető csak a minimálbér után fizet adót és nyugdíjjárulékot. Ez nemcsak az állam számára jelent bevételkiesést, hanem a minimálbérre bejelentett munkavállalók, vállalkozók nyugdíjkilátásaira is negatív hatással van.

Tovább olvasom »
interjú, magazin, nyugdíjkiegészítés, pénzszerzés, sikersztori, uniós pénz

Nyugdíjemelő tippek

piacesprofit.hu

Megjelent a Piac & Profit márciusi száma, benne többek között interjú a magyar származású sztárvállalkozóval, Tom Szakyval. A magazinban körbejárjuk a bizalmi vagyonkezelés témáját, azt, hogy miért érdemes szabadúszókkal dolgozni, bemutatunk magyar sikersztorit, és szó van arról is, hogy hogy lehet sikeres üzletet kötni Kínában.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjkiegészítés, nyugdíjpénztár

Nyugdíj: nem látszik a stratégia

Sebők Orsolya

Sem a demográfiai, sem a foglalkoztatási mutatók nem kedveznek a nyugdíjaknak, ami a korhatárhoz közelállóknak sem ígér sok jót, a fiatalabb nemzedék számára pedig még a mainál is komorabb jövőt jósol. Az elmúlt két évben elkezdődött a nyugdíjrendszer átalakítása, de azt nem látni, milyen hosszú távú stratégia alapján. Az eddigi lépések célja, úgy tűnik, sokkal inkább a pillanatnyi költségvetési lyukak befoltozása, semmint a hosszú távon fenntartható és majdan védelmet, megélhetést nyújtó rendszer kialakítása.

Tovább olvasom »