nyugdíjas dolgozó

felmondás, felmondási védelem, idős munkavállaló, jogi kisokos, nyugdíjas dolgozó

Felmondhatnak nyugdíj előtt?

piacesprofit.hu

Az öregségi nyugdíj előtt álló munkavállalók munkaviszonyának megszüntetésekor a munkáltatónak körültekintően kell eljárnia, mivel a védett korú dolgozók esetén felmondási korlátozások érvényesülnek. Védett korú munkavállalók esetén szigorúbb szabályok érvényesülnek a felmondás kapcsán. Ki minősül védett korú munkavállalónak? Milyen szabályok vonatkoznak az ilyen dolgozónak való felmondásra? Jogi szakértőnk segítségével megválaszoljuk a legfontosabb felmerülő kérdéseket.

Tovább olvasom »
demográfia, idős munkavállaló, munkaerőhiány, nyugdíjas dolgozó

Hiába húzzák szájukat a cégek, szükség van az ötven felettiekre

PP/MTI

Egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti munkavállalókra a magyar és az európai munkaerőpiacon, ez az elmúlt években tapasztalt tendencia adta a most zárult, Egészséges munkahelyet minden életkorban című kétéves kampány létjogosultságát, amelyet az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) koordinált – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
időskori foglalkoztatás, munkaerőhiány, munkaerőpiac, nyugdíj, nyugdíjas dolgozó, nyugdíjas szövetkezet

Mindenkinek megérné a nyugdíjas munkavállaló

PP/MTI

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Tovább olvasom »
megváltozott munkaképesség, mmk, munkaerőhiány, nyugdíjas dolgozó, rehabilitációs hozzájárulás

Megváltozott munkaképességűek: a következő nagy dobás a nyugdíjasok mellett?

piacesprofit.hu

Sokat javult az utóbbi években a megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzete, kedvezőbb szabályozói környezet mellett megduplázódott, már 80.000 főt foglalkoztatnak, de további szemléletváltásra van szükség a versenyszférában is. A napokban a Work Force Kft. jelentette be egy 46 megváltozott munkaképességű munkatárs foglalkoztatását biztosító munkahely létrehozását, de sok hasonló kezdeményezésre lenne még szükség.

Tovább olvasom »
foglalkoztatói nyugdíj, idős alkalmazott, munkaadók, munkaerő, munkaerőhiány, nyugdíj, nyugdíjas dolgozó

A nyugdíjasok közel kétharmada visszamenne dolgozni

piacesprofit.hu

Az állandósuló munkaerőhiány kapcsán az utóbbi időben többször előkerült egy lehetséges megoldásként a nyugdíjasok újbóli foglalkoztatása. Mit szólnak ehhez az érintettek? Visszamennének dolgozni? Ha igen, hova, és hogyan? Mit gondol egy mai nyugdíjas a megbecsültségről, a nyugdíjról a munkáról? A Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő ezekre a kérdésekre kereste a választ több mint 2000 nyugdíjas megkérdezésével.

Tovább olvasom »